Vízi programok Gergelyiugornyán

2014. augusztus 02. 08:26 - Év Utazója

1. nap - Gergelyiugornya, Vizipocok Kikötő

Kedden megérkeztünk Gergelyiugornyára és már egyből egy vízigolyóban landoltunk Tomival. A feladat az volt, hogy próbáljunk meg felállni és szaladni benne. Többszöri próbálkozásra sem sikerült. Később elárulták a titkot. Úgy  a legkönnyebb felállni a golyóban, hogyha terpeszbe állsz és csak azon a területen lépdelsz, ahol a golyó a vízre fekszik a talpad alatt. Nagyokat estünk. Általában 5-6 percet lehet eltölteni egy golyóban, mert utána bepárásodik. Nagyon elfáradtam a sok kalimpálásban, de szuper volt egy ilyen kis burokban lebegni a vízen.

5.hét 048.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

arTúr fesztivál, Túri Vásár, sárkányhajók Mezőtúron

2014. augusztus 01. 13:37 - Észak-Alföld

Az augusztus 6-9. között zajló összművészeti fesztiválon a különféle művészeti ágak (népzene, komolyzene, világzene, jazz, színházművészet, táncművészet, képzőművészet stb.) jeles hazai képviselői vesznek részt.
A gyermekfoglalkoztatástól a népművészeten keresztül a képzőművészeti kiállításig, a klasszikus és könnyű zenéig majdnem minden művészeti ág szerepel, minden korosztályt érintve.
A város több pontján zajlanak programok, kiemelt szerepet kap a Túri Fazekas Múzeum, amely a Folk udvar elnevezést és a Városi Galéria, mely az Art udvar elnevezést kapta.

A fesztivál augusztus 10-én a Túri Vásárral zárul.
A túri vásároknak a középkorban rendkívül nagy jelentősége volt, az a szóbeszéd járta, hogy volt olyan hogy a vásár "egy hétnél is tovább tartott". A vásári program színpadi előadásokkal, vidámparkkal, sportprogramokkal egészül ki.

A Túri Vásárral a nyári rendezvények még nem érnek véget! Augusztus 19-én az immáron hagyományként megrendezett varázslatos Lampionúsztatással, utcabállal és meglepetés programok lesznek a Hortobágy- Berettyó partján. Augusztus 20-án a Szent István Napi ünnepség keretében Aratófelvonulás, illetve Országos Citera és Néptáncgála kerül megrendezésre, a Berettyó partján pedig a nagy sikernek örvendő, vízi sportokat népszerűsítő Vízparti Fieszta után, a sárkányhajó szerelmesei szállhatnak újra vízre.

www.mezotur.hu, http://mkskft.hu

Túri vásár_Mezőtúr.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: Mezőtúr

Debreceni Borkarnevál

2014. július 31. 14:51 - Észak-Alföld

Augusztus második hétvégéjén - azaz augusztus 7-től 10-ig - borvidékeink legszebb borait kóstolhatják az ínyencek jó zene mellett a megújult Nagyerdőn, a Békás-tó partján…

- 10 borvidék – 30 hazai családi borászat
- pálinka-, gyümölcsbor- és pezsgőkóstolás
- a hagyományos magyar konyha kemencés és bográcsos ételei
- minőségi házi sajtok hazai termelőktől
- tradicionális étkek és kézműves termékek vására
- bemutatkozik az Érmellék

A színpadon: Mojo WorKings, Pribolyszki Mátyás Trió, Sonny and the Wild Cows, Fourtissimo, Kilele Swing Cats, a P. Box akusztikus változata, Bakator, Szeredás, Kerekes Band, MagyarVista Social Club és mások…

A rendezvények ingyenesek; nyitvatartás csütörtökön 16 órától éjfélig, pénteken és szombaton déltől éjfélig, vasárnap déltől 22 óráig.

Részletes program itt.
www.fonixinfo.hu

borkarneval.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Borkarnevál

Dixieland Napok Hajdúszoboszlón

2014. július 30. 13:58 - Észak-Alföld 2.

Ha egy kis dixie pezsgésre vágyunk, válasszuk augusztus első hétvégéjét, a Szoboszlói Dixieland Napok koncertjei felejthetetlen élményt ígérnek. Az egyedi dzsessz muzsika, a nyáresti mediterrán hangulat teljes feltöltődést biztosít, s Hajdúszoboszlóról megújulva térhetünk haza.

A szabadtéri színpadon többek között olyan neves zenekarok léptek már fel mint, a Molnár Dixieland Band, a Hot Jazz Band, a Debreceni Dixieland Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, vagy a világhírű Benkó Dixieland Band.

 Szoboszlói Dixieland Napok, Hajdúszoboszló, augusztus 1-3.

Szoboszloi_dixieland_napok.jpg

Szólj hozzá!

Parti-Túra Szolnokon

2014. július 30. 13:19 - Észak-Alföld 2.

2014. augusztusában immáron harmadik alkalommal élvezhetjük a nyáresti muzsika örömeit Szolnokon, a Tisza partján. Zenei csemegék hétről hétre a Tiszai hajósok terén, ahol kellemes érzés a gyönyörű környezet kedvéért egyszerűen csak ücsörögni is, de még nagyszerűbb egy hűsítő mellett, vagy néhány ínycsiklandó falat elfogyasztása után még egy kiváló koncertet is meghallgatni.

PARTI-TÚRA Szolnoki Szimfonikus Nyár 2014, augusztus 2., 9., 20., 24., 29.

wp838a9aac_05_06.jpg

Augusztus 2. Szerenád
A fesztivál első programjaként világslágerek várják a fesztiválközönséget az opera és a musical műfajából Lőrincz Judit, Baranyai Annamária, Bot Gábor és Dósa Mátyás közreműködésével.

Augusztus 9. Bolero! – szimfonikus gála
Ezen az estén a már-már slágerré avanzsált szimfonikus zenekari művek játsszák a főszerepet. Az est a Budapest Táncszínház művészeinek közreműködésével stílszerűen Ravel „Bolero”-jával zárul.

Augusztus 20. Ünnep
A zenekar a tiszai víziszínpadon és a "Füred" hajón zenél, az est sztárvendége Palya, St. Martin és zenekaraik

Augusztus 24. Cinemagic
Közismert filmek népszerű zenéiből kapunk ízelítőt. Az est sztárvendége Kökény Attila és zenekara.

Augusztus 29. A történelem színpadán – Katonazenekari fesztivál
A nagyszabású szabadtéri koncerten közreműködik a Bartók–Pásztory Ditta díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar, a XIX. Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevő zenekarai és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

 

 

 

                                                                                                                                      

Szólj hozzá!

Jászberényi ajánló

2014. július 29. 15:24 - Észak-Alföld 2.

Ha szeretjük a mézet, érdemes Jászberénybe látogatni augusztus 2-án, ekkor rendezik meg a Nemzetközi Mézvásárt, mely Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvénye. Alig ér véget, máris kezdődik a Kisebbségek Folklór Fesztiválja, azaz a Csángó Fesztivál, melyen megismerhetjük a magyar nyelvhatár legkeletibb peremén élő magyar kisebbségnek, a csángó magyaroknak a sajátos kultúráját, emellett zenés, táncos felvonulás, gálaműsorok, folklórműsorok, viselet bemutatók, népzenei koncertek, kézműves bemutatók, táncház és egyéb rendezvények teszik emlékezetessé a fesztivált.              

 Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó, augusztus 2.   
Csángó Fesztivál, augusztus 5-10.

Jászberényben járva nem szabad kihagyni a Jász Múzeumot, itt őrzik ugyanis a jászok legféltettebb kincsét, a 12. század második feléből származó, 43 cm hosszú, elefántcsontból készült, díszesen faragott, híres Jászkürtöt, amelyet a 16. század óta Lehel kürtjeként is emlegetnek. Bővebb információ itt érhető el.

Lehel-kürt - Jászberény.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Zenei Napok Nyírbátorban

2014. július 28. 15:31 - Észak-Alföld 2.

Augusztus 2. és 20. között a nagyszerű előadóknak, művészeti együtteseknek köszönhetően, ismét a „zene ünnepe” lesz Nyírbátorban.


A három hétvégén átívelő Nyírbátori Zenei Napok több izgalmas zenei csemegét kínál. A 2014-es repertoárban szerepel a régi filmslágereket, kuplékat, táncdalokat mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében előadó Budapest Bár.
Közönség elé lép a Kossuth-díjas, stílusteremtő Csík Zenekar, a magyar népzenei élet meghatározó szereplője.
Ősi helyszínen, a Református Műemlék Templomban ad koncertet a világjáró Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Szenthelyi Miklós hegedűművész vezetésével. S itt szólaltatják meg magyar és kortárs szerzők műveit a Kodály Filharmonikusok Debrecenből.
A reneszánsz és a barokk stílus vonóshagyományait képviseli a Szalka Consort vonószenekar.
A helyi művészeti élet reprezentánsa a Nyírbátori Koncertfúvószenekar, a VI. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó szervezője és egyik fellépője.

Nyirbator_reformatus_templom.jpg

Szólj hozzá!

Szatmári Fesztivál

2014. július 28. 14:45 - Észak-Alföld 2.

A Szatmár térség hagyományait és gasztronómiai gazdagságát mutatja be a nagyszabású, több helyszínen zajló rendezvénysorozat. A gazdag és színes programkínálat olyan ételkülönlegességeket népszerűsít, melyek Magyarországon csak és kizárólag a szatmári térségben kóstolhatók meg

A rendezvénysorozat augusztusi helyszínei és időpontjai:
Panyolafeszt, Határmenti Világzenei Fesztivál, Panyola, 2014. augusztus 8-10.
Gyarmati Vigasságok, Fehérgyarmat, 2014. augusztus 15-17.
Nemzetközi Halászléfőző Verseny, Túristvándi, 2014. augusztus 21.
Nemzetközi Szilvalekvárfőző Verseny, Szatmárcseke, 2014. augusztus 22-23.
Szenke-parti Nagyvásár, Penyige, 2014. augusztus 24.

Szatmari Fesztiva_Szilvalekvar fozes_1.JPG

Szólj hozzá!

East Fest, buli keleten

2014. július 28. 13:33 - Észak-Alföld 2.

Az East Fest minden pontnak tökéletesen megfelel: nyáron van, stranddal, jó zenekarokkal fűszerezve.

2014. július 31.- augusztus 2., Mezőtúr

A Mezőtúri Városi Strandon és környékén, gyönyörű, parkos környezetben találkozhatunk a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival.  Az élőzenei színpad mellett, az elmúlt évekhez hasonlóan, egy hiphop és egy elektronikus zenei helyszínen vonulnak majd fel az adott stílus legnevesebb képviselői. Idén már Retro és Rock After sátorban is bulizhatnak a stílus szerelmesei.

A fesztiválról bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

eastfest.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása