A dilemma folytatódik - Tiszavirágzásról 2015. június 15-én.

2015. június 15. 09:37 - Észak-Alföld

tiszaviragzas_junius_kozepen_ujra_varjuk_1.jpg

Nyugalom! A fotó még 2007-ben készült.

Ami az idén -pontosabban a múlt héten- eddig történt:

Az előző napokban még csak láttunk néhány tiszavirágot repülni, de pénteken egyet sem, szombaton meg csak beetetés volt, mert este hatkor mikor lementünk a vízre azonnal láttunk egy hím tiszavirágot a kikötőpontonok előtt elrepülni. Azonnal mire gondoltunk? Hát, persze arra, hogy ha ilyen korán már repül egy, akkor ez fokozódni fog. És nem fokozódott, az az egy volt az aznapi „fogás”.

Összefoglalva a történteket: Csütörtökön 30 körüli TISZAVIRÁGOT találtunk kb. 4 folyamkilóméteren, péntek : 5 egyed, szombat büdös nagy semmi, vasárnap 10-15 kérész.

Továbbra is minden este vízen vagyunk. Nagy reményekkel érkezünk és este a realitások elfogadásával távozunk, de tudjuk, hogy a nagy előadás nem marad el, csak még sejteni se nagyon engedik a „művészek” a kezdés időpontját.

Amint biztos jeleket észlelünk, azonnal fogják kapni az értesítést. Feltéve, hogy itt regisztráltak.

Megértésüket köszönjük!

A szervezők.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr667545306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása