Őszi darules Hortobágyon

2016. szeptember 14. 14:56 - Észak-Alföld

 9586_a4.jpg

A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére a Hortobágyi Nemzeti Park idén is szervez túrákat.

Az éjszakázó helyeikre húzó darvak megfigyelésére busszal, kisvasúttal, saját gépjárművel vagy akár gyalogosan is elindulhatunk szervezett keretek között. A programok minden esetben előadással és filmvetítéssel kezdődnek. Ezt követően közelíthetjük meg a túra terepi helyszínét a választott túrának megfelelő közlekedési eszközzel. A daruhúzás megtekintése szakvezető kíséretével történik, így még több érdekes információval gazdagodhatunk.

Kisvonattal akár hajnali darulesre is indulhatunk, ahol a táplálkozó helyre való kihúzásukat figyelhetjük meg. Amennyiben pedig valaki a darvak táplálkozására kíváncsi, mindenképpen próbálja ki a „daruszafarit”. Ennek keretében a kukoricaföldeken és a pusztában élelmet kereső darvakat csodálhatja meg.

Hétköznaponként ráadásul különleges terepjárós túrán vehetünk részt, mely során a táplálkozó területekre természetvédelmi őr, gyakorlott madarász vagy terepi szakember kísér bennünket. Az ő szakvezetésükkel kémlelhetjük távcsövekkel a madarakat, majd alkonyatkor a daruhúzást.

Néhány fontos tudnivaló:

  • Az időjárásnak megfelelő és egyben terepi tartózkodásra alkalmas ruházatot viseljünk.
  • A vezetett túrákon való részvételhez előzetes bejelentkezés és bizonyos túrákhoz saját gépjármű szükséges.
  • A programok minimum 10 fő esetén indulnak.
  • A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Bővebb információ, bejelentkezés: info@hnp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr9111705329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása