Tiszai Hal Napja és Sparhelt fesztivál Szolnokon

2014. szeptember 23. 13:11 - Észak-Alföld

Aki kedveli a gasztronómiai rendezvényeket, és e mellé a halat is, Szolnokon a helye. Halételek készítése, halsimogató, kitűnő fellépők, szeptember 27-én, a Tisza partján.

A Tiszai Hajósok tere tiszai halászfaluvá változik ezen a napon. Tiszai halászathoz, horgászathoz kötődő programok, régi idők halász és horgász eszközeinek bemutatása, horgászverseny, halas gasztronómiai különlegességek, pálinka- bor- és szörputca, a Tisza természeti értékeinek bemutatása, több előadás és kiállítás, valamit családi programok és koncertek.
Bővebb információ itt: www.szolnok.hu

Tiszai_Hal_napja2.jpg

Ugyancsak szeptember utolsó hétvégéjén (szeptember 26-27-én) tartja a Szolnoki Főiskola a KarpART-medence multikulturális csobbanás a tudomány világában elnevezésű rendezvényét.
Az eseményen a Kárpát-medencében magyar nyelven képző anyaországi és határon túli felsőoktatási intézmények mutatkoznak be. Több szomszédos országban működő egyetemről is érkeznek küldöttségek, többek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az Ungvári Magyar Egyetem is.
A két nap alatt remek programokban lehet részünk. A pénteki napon megrendezett Kutatók éjszakája keretében sok érdekességet hallhatunk és láthatunk, lesz játék, kísérletek, gokart verseny, jobbnál jobb fellépők (pl zenél a Road).
Ezen kívül lesz Művészeti bemutatkozások, előadások és koncertek, Jubileumi Nemzetközi Környezetvédelmi és Vidékfejlesztési Diákkonferencia, Művészeti surranópálya:  zenei és egyéb programok....
Részletes programok: www.szolf.hu, http://rfszk.szolfportal.hu/karpart

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr286719185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása