Kiürítik a „mesés” ládikát

2012. szeptember 26. 14:35 - Észak-Alföld

Bejegyzés alcíme...

A magyar népmese napja a Sóstói Múzeumfaluban

Hetedhét országon túl, az Óperenciás tengeren is túl, ahol deszkapalánk tartja a Földet, hogy bele ne hulljon a semmibe, áll a Sóstói Múzeumfalu. Területén nyüzsgés, forgás. Láthatja bárki emberfia, hogy bizony ismét program készülődik: szeptember 28-án (pénteken) mesenapot ülhet itt, ki nem rest ellátogatni intézményünkbe!

A magyar népmese napja alkalmából tíz és tizenöt óra között izgalmas kalandozásra csábítják a kicsiket és nagyokat, a varázsteremtmények csodálatos világába. A látogatók egyidejűleg két helyszínen, óránkénti váltásokban léphetik át meseország kapuját, hogy vicces, szórakoztató és tanulságos történetekkel legyenek gazdagabbak. Az interaktív előadások lebonyolításában Hajdú Ágota (citera és furulya) vezetésével Mózer Csaba (cimbalom és brácsa) és Olajos Gábor (gitár) segédkezik, míg a másik csapatban Martin Tímea-Ildikó (furulya), valamint Tubák Anna-Mária (hegedű) tereli gondolatainkat a képzelet országútján.

Az érdeklődőknek „mesés” környezettel és a bemutatókhoz illő regékkel szolgálnak ezen a vidám napon. A Portáikon belekóstolhatnak a kenyérkészítés munkafolyamatába, próbára tehetik erejüket és kitartásukat a nagymosás alkalmával. A népi sporteszközök nyüstölését pedig gyógyír gyanánt ajánljuk a mesehallgatás közben elgémberedett végtagok átmozgatásához!

Képzeletfölde rejtett kincseinek feltárásában segítséget várnakk előzetes bejelentkezés után – csoportoktól, és bejelentkezés nélkül egyéni látogatóinktól is. A megjelenés lurkóknak érdemes, a szülőknek pedig kötelező, hiszen néha jó egy kicsit újra gyermeknek lenni…

Itt a vége, fuss el véle!

www.muzeumfalu.hu

 mese.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr214804250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása