Wellness élmények, disznótorral

2013. január 24. 15:30 - Észak-Alföld

Irány a gyógyvizekben gazdag Hajdúság, ahol egymást követik a disznótorok a következő hétvégéken.

Hajdúnánáson január 26-án tarják a hagyományos Nánási Disznótort, amelyet érdemes összekötni egy kellemes lubickolással is.
A disznótor reggel 7.00-kor kezdődik egy jó fogópálinkával,  a nap folyam megkóstolhatjuk  a helyi specialitásokat, népi színművet is láthatunk, a kisbíró folyamatosan elmagyarázza- arra az esetre, ha nem lennénk otthon a témában - a  disznó feldolgozás folyamatait.
A részletes programot itt találjuk: http://www.nanasvmk.hu  

hajdunanas.jpg

Visszatérve a lubickolásra. A Hajdúnánási Gyógyfürdő akadálymentesített fedett fürdőjében hideg- és melegvizes medencék, finn szaunák merülő medencékkel, aroma gőzkabin valamint több fajta masszázs várja a látogatókat. A fürdő nagy sókoncentrációjú nátrium-kloridos, jódosbrómos gyógyvize elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekre hatásos. A vadonatúj gyógyászati részleg, többek között tangenteros kezelőkkel, masszázsszobákkal, súlyfürdővel, iszappakolóval, és megszépült a fürdő emeletén lévő termálszálló is. Sőt, már a csontritkulást is gyógyítják Hajdúnánáson. www.nanasfurdo.hu    
És: Magyarországon Hajdúnánás a harmadik település, amely kibocsátotta saját fizetőeszközét, a Bocska Koronát.
Nem tudod mi az ? itt olvashatsz róla: www.bocskaikorona.hu


Hajdúböszörményben február 9-én elevenítik fel a hajdúsági disznótor hagyományait...és ott is van egy nagyszerű fürdő...de erről majd legközelebb.
Előzetesen: www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu, www.bocskaitermal.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr75041107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása