Augusztusi ajánlatunk: kerékpáros örökségtúrák

2016. július 26. 10:33 - Észak-Alföld

A kikapcsolódás egyik legjobb módja a természetjárás, túrázás, mely során a páratlan látnivalók sokaságáról sem kell lemondanunk. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a középkori templomoknak olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló az országban. Ezeket az egyedi vallási és kulturális örökségeket a Középkori Templomok Útja fűzi egy csokorba, hogy bemutatassa a térség középkori egyházi örökségét.

baktaloranthaza.jpg

A Középkori Templomok Útján, illetve annak egyes szakaszain folyamatosan szerveznek örökségtúrákat, amelyek a Felső-Tisza-vidék leglátványosabb kulturális és természeti értékeit mutatják be az érdeklődőknek. Íme, az augusztusi túrák, hogy Te se maradj le róluk!

Kerékpáros örökségtúra a Panyolafeszten

Első alkalommal, augusztus 6-án hirdetnek nyílt kerékpártúrát a Panyolafeszt egyik programjaként. A túra Panyoláról indul és oda érkezik vissza, hogy a résztvevők a „középkori utazás” után az esti koncerteket is élvezhessék. A túra célja a Középkori templomok útja egyik leglátványosabb szakaszának megismerése, ahol kisméretű templomok, gazdagon fennmaradt középkori freskók, díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek idéznek egyedi hangulatot.

Jelentkezés, érdeklődés: 2016. augusztus 5-ig a dzs@szszbmfu.hu e-mail címen vagy a 30/466-5274-es telefonszámon.

További információ: www.panyolafeszt.hu; www.templomut.hu; www.szszbmfu.hu

 Történelmi emlékhelyek örökségtúra

 „Történelmi emlékhelyek örökségtúra - Út legendák, csodák, földi és égi palotái között” címmel indul útjára augusztus 13-14-én, egy két napos szervezett, nyílt kerékpártúra a Dél-Nyírségben, Nyíregyházától Nagykárolyig. Monumentális emlékek és középkori templomok között, őslápon, történelmi sétányon át halad végig a túra, mely során ősi nemesi családok múltjának újjáépített, vagy korhűen megőrzött épületeit, vagy az életüket, munkálkodásuk nyomát őrző, rangos történelmi helyeket járhatunk be: kastélyt, s templomot egyaránt.

komprol.jpg

Miközben a természet és a történelem változásait követjük nyomon, közben részesei leszünk egy időutazásnak a művészetek történetében a gótika, a reneszánsz és a barokk világán át.

Jelentkezés, érdeklődés: 2016. július 31-ig a dzs@szszbmfu.hu e-mail címen vagy a 30/466-5274-es telefonszámon.

 További információ: www.templomut.hu, www.temple-tour.eu

 Mindkét túra önköltséges. A részvételhez a helyszínen is lehet kerékpárt bérelni. A túrák szervezett túravezetéssel, valamint szerviz szolgáltatás biztosításával történnek.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr558915002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása