„Kóstolja meg Magyarországot!” - ízkavalkád a Sóstói Múzemfaluban

2013. szeptember 03. 13:32 - Észak-Alföld

A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban elmerülhetünk a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások tömkelegében!

Az idén jubiláló gasztrorendezvény programját kiemelt vendégek egész sorával színesítik: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak a Jármi portára a századforduló környéki népi bútordarabokból. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben. Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu, vagy az ördögpata.

Kóstolójegyek több helyen is megválthatók lesznek majd a helyszínen, illetve a  belépőjegyhez kettő (teljes árú esetében), illetve egy darab (kedvezményes jegy váltásakor) ajándék kóstolójegy jár.

www.muzeumfalu.hu

Kóstolja meg Magyarországot!.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr745484476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása