A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban elmerülhetünk a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások tömkelegében!
Az idén jubiláló gasztrorendezvény programját kiemelt vendégek egész sorával színesítik: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak a Jármi portára a századforduló környéki népi bútordarabokból. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben. Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu, vagy az ördögpata.
Kóstolójegyek több helyen is megválthatók lesznek majd a helyszínen, illetve a belépőjegyhez kettő (teljes árú esetében), illetve egy darab (kedvezményes jegy váltásakor) ajándék kóstolójegy jár.
www.muzeumfalu.hu