Típusbútor – A falusi lakáskultúra a Kádár-korban

2013. szeptember 10. 13:01 - Észak-Alföld 2.

Az ezzel a címmel nyílt, időszaki kiállítással várja a Sóstói Múzeumfalu szeptember 14-től október 31-ig a retro szerelmeseit. A vándorkiállítás a ’70-es, ’80-as évek falusi lakáskultúráját, az akkoriban tömegesen megjelent, sokunk számára ismerős típusbútorokat kívánja bemutatni.

Az idelátogatók számára igazi időutazást jelenthet a gyűjtemény megtekintése. Ki ne élvezné a nosztalgiázást az ismerős és kevésbé ismerős, kedvelt és kevésbé szeretett bútordarabok között? Itt bárki találhat olyan bútorokat és berendezési tárgyakat, amelyekkel találkozott gyerekkorában – akár otthon akár valamelyik rokonnál.

fortepan_8847.jpg

A sokszínű kiállítás bemutatja, milyen hatással voltak ezek az új berendezési és használati tárgyak a paraszti társadalom átalakulására. Például a televízió megjelenésével az egykori tisztaszoba lakószobává alakult át, ahol összegyűlt a család apraja nagyja és a barátok, ismerősök egy kis közös tévénézésre. Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket láthatnak, halhatnak, akik felkeresik a Jármi kiállítóházat.

fortepan_19113.jpg

Részletek itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr535503299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása