Természetjárás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

2013. szeptember 12. 12:32 - Észak-Alföld 2.

Így szeptember derekán is megéri ellátogatni a hortobágyi pusztára, és megcsodálni annak egyedülálló természeti és kultúrtörténeti értékeit! Néhány program, melyeket nem érdemes kihagyni ezen a hétvégén:

Őszi virágok útja
Szeptember 14.-én az „Őszi virágok útján” szakképzett vezető segítségével olyan növényeket vehetünk szemügyre, mint a sziki őszirózsa, a magyar sóvirág, a réti füzény vagy akár a kisfészkű aszat. A gyalogos túra 9:00-kor veszi kezdetét, és a Hortobágy folyó mentén halad végig.
                                                                                                                    A program időjárásfüggő.

DEBRE20120825002.jpg MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mesél a múlt – gyalogtúra a Meggyes csárdához
Idén utoljára indul útjára szakvezetéssel a Sóút felfedezése. A túra célállomása a közel 200 éves Meggyes csárda. Az egyedülálló természeti környezetben található csárdamúzeum a századfordulón élők életébe enged betekintést.
                                                                                                                    A program időjárásfüggő.

Vadaspark Napja (szeptember 14-15.)
A Hortobágyi Vadaspark hazánk első őshonos vadállatokat bemutató szafari parkja. Az ember megjelenése előtt ezen a területen élő, illetve a nemzeti parkban ma is megtalálható állatfajokat mutatja be. A park 2011 szeptemberében megkapta a hivatalos állatkerti minősítést. Ezt ünnepelik ezen a hétvégén, a Vadaspark Napján. Színes programokkal várják az egész családot (arcfestés, állatgondozó társasjáték, gólyalábazás, vetítések…).

Vadaspark_Puszta_szafari_1.JPG

Éjszakai csillagles a Hortobágyi Vadasparkban
Hortobágy 2011-ben Csillagoségbolt-park lett. Idén a Vadaspark Napja alkalmából szombat éjszakára „csillaglest” szerveznek. Az idelátogatók a puszta felfedezése után, zavaró fényektől mentes égbolt csillagképeiben is elmerülhetnek.
                                                                                                                    A program időjárásfüggő.

Forrás: http://vimeo.com/28573232 (Time-lapse videó: Hajdú Lajos - Night on the plains)

Hortobágyi pásztorok és magyar hagyományőrző pásztorkutyások találkozója
A találkozón megismerkedhetünk a pásztorkutyák nem mindennapi képességeivel. A Vízi színpad előtti téren versenyek és pásztorkutya (pl.: pumi, puli, mudi) bemutatók kerülnek megrendezésre. A rendezvény színvonalát kulturális programok, fellépők és tájjellegű ételek is emelik majd.

A rendezvényekről bővebb információ és jelentkezés: itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr645507496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása