Kerülj közelebb a könyvekhez és embertársaidhoz Nyíregyházán!

2013. október 08. 12:10 - Észak-Alföld 2.

„A könyvekkel való érintkezés előkészület az emberekkel való érintkezéshez.”
/Karamzin/

okm2013.png

Minden ősszel van egy hét, mely más, mint a többi. Jól tudják ezt a könyvek szerelmesei, illetve a rendszeresen könyvtárba járók. Ekkor a közművelődési könyvtárak egy kiválasztott témára összpontosítva mutatják be könyvtári szolgáltatásaikat. Ez a hét pedig nem más, mint az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata, mely idén október 7-13. között kerül megrendezésre. Az idei téma pedig az emberi kapcsolatok.

Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 2013. október 8-13. között a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, az elfogadás és a határon túli kultúrák kerülnek a középpontba. Naponta más-más témakörhöz kapcsolódva mutatják be az emberi kapcsolatok sokszínűségét beszélgetések, kiállítások, játékok, kvízek keretein belül.
A rendezvény ma veszi kezdetét. Délután a jól ismert és népszerű író, Müller Péter tart előadást és dedikálással egybekötött könyvbemutatót.

Muller_Peter.jpgKép innen

Az Országos Könyvtári Napok alatt most is helyet kapnak a kedveltté vált baba- és tiniprogramok. Holnap Baba - olvashow várja a mamákat és a babákat, ahol bepillantást nyerhetnek a könyvtár bababarát szolgáltatásaiba, Zene-Bölcsi foglalkozásba. Majd irodalmi séta veszi kezdetét a belvárosban. A csütörtöki nap a nőkről, illetve az internetezésről, annak káros hatásairól fog szólni. Megnyitja kapuit az érdeklődők előtt Móricz Csaba Emberi kapcsolatok című fotókiállítása.

A hétvégét a Csiriptanya teszi még emlékezetesebbé, ami kreatív szüreti és őszi foglalkozásokkal várja az apróságokat. Különböző kultúrák (például az ukrán, finn) szokásaival, gasztronómiai különlegességeivel közelebbről is megismerkedhetünk a változatos előadásoknak köszönhetően.
A zárónap a Könyves Vasárnap. Ezen a napon is sok-sok izgalmas programmal szórakoztatják a résztvevőket. Vetélkedők, mint a Cimbora - Ki mit tud?, közös zenélés és tánc, jótékonysági vásár és még sok minden más...

Látogass el a hét bármely napján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba és gazdagodj sok új élménnyel, tapasztalattal!

konyvtar_003.jpg

Részletek: itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr835555499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.08. 14:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása