Magyar Fürdőkultúra Napja 2013

2013. október 09. 13:17 - Észak-Alföld 2.

Magyarország jelentős termálvízkészlettel és kedvező geotermikus adottságokkal rendelkezik. A varázslatos magyar fürdőkultúra több ezer éves múltra tekint vissza.
Ki ne hallott volna a híres római fürdőkről? Ki ne ismerne legalább egyet a számos törökfürdőből? Ki ne olvasott volna már a XIX. századi balatoni fürdők gyógykúráiról vagy a XX. századi fúrások során felszínre törő gyógyvizeinkről?
Október 12-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére felelevenednek a hagyományok.

kep4_a.jpgKép innen

A Magyar Fürdőkultúra Napja, ami már negyedik alkalommal kerül megrendezésre, megismertet minket hazánk régi és nem annyira régi fürdőzési szokásaival. A rendezvénysorozat célja az is, hogy felhívja a figyelmet nemzeti kincseinkre, értékes gyógyvizeinkre, illetve erősítse fürdőink imázsát. Megmutatja, hogy nemcsak csodálatos élményekkel gazdagodhatunk, hanem egészségünket is jótékonyan befolyásolhatjuk, ha ellátogatunk egy híres fürdőlétesítménybe a sok közül.

A fürdőkultúra hivatalos napja alkalmából országszerte neves fürdők várják az érdeklődőket színes programokkal, meglepetés akciókkal! Az Észak-Alföld néhány népszerű fürdőhelye sem tesz másképp:

Fürdőzz egy éjszaka két helyszínen!
A debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben és az Aquaticum Termálfürdőben egy belépővel két éjszakai fürdőzésen vehetsz részt. Az emlékeket zene, tánc, ingyenes szauna programok, koktélpultok is felejthetetlenné teszik!
Részletek: itt

élményfürdő - panoráma növényekkel.JPG

Kényeztesd magad Hajdúszoboszlón!
A Hungarospa Hajdúszoboszló ingyenes ásványvizekkel és fürdőruha bemutatóval lepi meg a Gyógyfürdőben és az Aqua-Palace élményfürdőben pihenőket. Ezenfelül családi animáció és kényeztető szauna szeánszok biztosítják az igazi kikapcsolódást.  Az Aqua-Palace Mozi fürdőjében egész nap prezentációvetítést tartanak az egyetemes és a magyar fürdőkultúráról.
Részletek: itt

Aqua-Palace mozifürdő.JPG
Melegedj át a Kumánia medencéibe
n!
A kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben képes vetítést tartanak majd a Magyar Fürdőkultúra kialakulásáról és a fürdőruha történelméről. Emellett a belépőjegy megvásárlásával a vendégek nappal és este is korlátlanul használhatják a csúszdát és a szaunavilágot!
Részletek: itt

IMG_0835_1.JPG

Kapcsolódj ki a Martfűi Termál SPA-ban!
Martfűn szintén szerveznek éjszakai fürdőzést ezen a napon. Az est fényét ajándék koktélokkal és filmvetítéssel emelik.
Részletek: itt

kulteri medence.JPG

50% kedvezmény az Aquarius Élményfürdőben!
Nyíregyházán minden Vendégnek, aki október 12-én belépőt vált az Aquarius Élményfürdőbe, egy 50%-os kedvezménykupont adnak ajándékba. További info: www.sostort.hu

Valamint a cserkeszőlői és püspökladányi fürdőkben is kedvezményekkel várják ezen a napon a kedves vendégeket.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr785555028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása