Tedd emlékezetessé az októbered Nyíregyházán!

2013. október 16. 14:56 - Észak-Alföld

Ősz derekán járunk... az időjárás és vele együtt a kedvünk is folyton változik. Azonban hangulatunkon javíthatunk. Ebben lehet segítségre egy rövidke kirándulás vagy egy hétvégi kiruccanás. Az pedig, hogy hova, nem lesz kérdés azután, hogy elolvastad bejegyzésünket.

Legyen szó pihenésről, relaxálásról, vagy szórakozásról, Nyíregyházán mindent megtalálsz, ami egy felejthetetlen utazáshoz kell. Érdemes hát a tovább gombra kattintani, és megnézni, mi mindennel vár téged, titeket ez a lenyűgöző város.

Nyiregyhaza4.JPG

A sóstói üdülőövezet természetes, nyugodt környezetben található, ahol a strandfürdő, a falumúzeum, a nyíregyházi állatpark és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az ideérkezőknek. Mindenképp keresd fel ezek valamelyikét, hisz ebben a hónapban is kiváló ajánlatokkal vonzzák a látogatókat.

A sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él a Sóstó Zoo-ban, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatsz, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. A Óceanáriummal és Esőerdőházzal rendelkező Zöld Piramis épülete a közép-európai térségben egyedülálló. Hetente kétszer, hétfőn és pénteken 9:30-tól az üvegfolyosón megtapasztalhatod a cápaetetés élményét.
Ráadásul a Sóstó Zoo kaliforniai oroszlánfókái fergeteges vízishowval várnak látványmedencéjüknél minden hétvégén egészen október végéig. Használd ki az utolsó pillanatokat! (novembertől márciusig szünetel)

Család 02.jpg
Majd töltődj fel energiával, élvezd a gyógyvíz jótékony hatásait vagy az élményvilág által nyújtott kalandokat a nyíregyházi Sóstógyógyfürdőben! Az élmények mellett óriási kedvezménnyel is megörvendeztetnek. Ebben a hónapban minden szerdán 6 éves kor alattiak ingyenesen, 6 éves kor felettiek kedvezményes áron vehetik igénybe az Aquarius Élményfürdő fürdőszolgáltatásait!

A. fürdő gyerek 2..jpg
Ha pedig már erre jársz, látogass el a Sóstói Múzeumfaluba, ami október 1. és 31. között keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között áll nyitva az érdeklődők előtt. Az állandó kiállítások mellett a hónap végéig még megtekinthető a Típusbútor: A falusi lakáskultúra a Kádár-korban című időszaki kiállítás is. Október 23-án a belépés egész nap ingyenes lesz!

Azoknak, akik a belvárost szeretnék megcsodálni...
Járd be a várost, tekintsd meg annak kulturális nevezetességeit szakképzett idegenvezetővel! 2013. október 9. és november 30. között minden szerdán 15.00 órától és szombaton 10.00 órától ingyenes 1 órás városnézés indul a Városháza főbejáratától.
Részletek: itt

Rendezvényekből sem lesz hiány a hónap második felében. Itt egy kis ízelítő belőlük:

 „Ízlelgessünk minőségi, gyümölcsből főzött pálinkákat!”
Ez a mottója az október 17. és 20. között második alkalommal megrendezésre kerülő Pálinka Ünnepének. Pálinka és Forró Ízek Kavalkádjára a Korzó Bevásárlóközpont melletti szabad területen kerül sor.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a magyar eredetvédett pálinkák közül három is megtalálható: a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka. Ezek a nemes párlatok, valamint további 30 fajta hungaricum pálinka kerül bemutatásra naponta 16-24 óra között.

palinka.jpgKép forrása

A rendezvényen viszont nemcsak a pálinkakedvelők érezhetik jól magukat. Az idelátogatók különféle forró finomságokat kóstolhatnak meg. Nem hiányozhatnak a forralt borok, az ellenállhatatlan kávé-, és teakülönlegességek, a különféle zamatú forró csokik, a forró krém levesek valamint a hagyományos szabolcsi, szatmári gasztronómiai ínyencségek sem.
Részletek: itt

Krúdy napok és Szindbád fesztivál
A régi idők hangulatát idézi fel a hétvégén a rendezvény, mellyel Krúdy Gyulára emlékeznek. Ha szeretnél egy századfordulós forgatagnak a részesévé válni, itt a helyed. (Részletek korábbi bejegyzésünkben.)

17. Helyi Érték Nap
2011 óta havonta egy szombaton megtölti a helyi érték a várost. Ebben a hónapban 19-én, 10-15 óra között találkozhatsz a környékbeli iparművészek, és kézművesek páratlan munkáival.
A kézművesek mellett ebben a hónapban a Tiergarten zenekar mutatkozik be a rendezvényen.

Ne habozz sokáig! A hónap nemsokára véget ér, és ezeket a programokat nem szabad kihagyni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr315573429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása