Középkori hangulat uralkodik Nádudvaron!

2013. október 18. 09:46 - Észak-Alföld 2.

Ezen a napon veszi kezdetét Nádudvaron a fergeteges hangulattal kecsegtető, első alkalommal megrendezésre kerülő Laponyagi Vigasságok. A rendezvénnyel a lakosok az 1580-as győztes töröklaponyagi csatára kívánnak megemlékezni, mely a város külterületén zajlott.  A rendhagyó eseményen minden a reneszánsz és a középkor jegyében fog zajlani.

4.jpgFotó innen (forrás: Bikali Élménybirtok)

Délután egy különleges fotókiállítás nyílik „Mutasd meg a középkort!” címmel. Majd Béke Csaba lantművész előadásának köszönhetően egy zenés időutazás részesei lehetnek az Ady Endre Művelődési Központba látogatók. A mai napot gasztronómiai ízelítő zárja, ahol egy letűnt kor ételeit kóstolhatják meg az új ízekre vágyók.

Szombaton  reggel szekeres és hintós felvonulás indul a megújult Emő tóhoz, ahol színes programok várják az ideérkezőket. A ceremóniamester, aki a műsorok zavartalan lefolyásáért felel majd, Kasuba L. Szilárd lesz. A felvonulást a helyi általános iskola 65 jelmezes diákjának csataimitációja követi majd. Egész nap kézműves, íjász és harci bemutatók várják az érdeklődőket.
A reneszánsz főzőversenynek köszönhetően a vigasságon nem csak törökverésben, hanem kanálforgatásban is bárki összemérheti tudását. A zsűri díszvendége pedig nem más lesz, mint Péter Szabó Szilvia. A messze földön híres énekesnő délutáni koncertjével avatja fel az új vízi színpadot.
A hamisítatlan középkori hangulatról reneszánsz zenei előadások is gondoskodnak majd. Az egész napos forgatagból nem hiányozhatnak a korhű ruhák sem, melyekkel a reneszánsz divatbemutatón ismerkedhetnek meg a résztvevők. Ráadásul, ha valaki korhű ruhában érkezik az eseményre, öltözetéért jutalomban részesül - „malac-falat”-ot, vagy „bor-korty”-ot kap. Sötétedéskor a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapat látványos műsora szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

198bc7e611b6577b8f96cb248025ddd8d.jpgKép innen

Egy kis zenei ízelítő:
https://www.youtube.com/watch?v=Oi5NADUQT3k#t=842

A programok ingyenesek!
Részletek: http://www.adyamk.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr55581439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása