Márton libái Hortobágy egén

2013. november 06. 13:37 - Észak-Alföld 2.

Minden ősszel vadludak ezrei lepik el a halastavak háborítatlan, békés vizeit. A vadludak tömegét ebben az időszakban a nagy liliknyári ludak, vetési ludak egyedei alkotják. Egy kis szerencsével olyan ritka fajokat is felfedezhetünk a pihenő madarak között, mint a kis lilik, az apácaludak vagy a színpompás vörösnyakú ludak csodás példányait.

madarvedelem_002.jpgKép innen

A vadlúdcsapatok rituáléja, hogy napkeltekor elhagyják éjszakázó helyüket, és ellepik az agrárterületeket. Délelőtt 10 óra táján inni és pihenni érkeznek vissza. A kora délutáni órákban pedig „ebédelni” indulnak.

Márton-nap alkalmából november 9-én Hortobágyon Márton libája elnevezéssel vezetett túrát szerveznek. Eredjünk hát szombaton a vadludak nyomába Hortobágy-Halastó területén!
Találkozzunk a Hortobágy-halastavi kisvasút indítóállomásánál 9.45-kor, és csodáljuk meg együtt, gyalogosan a kivételesen szép vadludakat!

3440.jpegKép innen

A program időtartama: 4-5 óra
A program időjárásfüggő.
Előzetes bejelentkezés szükséges

Részletek és jelentkezés: www.hnp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr385617641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása