Ez nem kacsamese!

2014. február 05. 14:07 - Észak-Alföld 2.

Mint minden évben, idén is a téli időszakban több száz vízimadárral lett gazdagabb a Nyíregyházi Állatpark, ugyanis a jórészt tőkés récékből álló hatalmas csapat előszeretettel keresi fel park területén lévő Nagy Tavat.

Az ok egyszerű: a mesterséges vizes terület nem fagy be, így élelmet is találhatnak, ráadásul mivel a saját vízi szárnyasaikat etetik, a vendégeknek  is jut a kukoricából álló csemegéből. A háborítatlan  környezet kiváló találka hely is, hiszen hemzseg a párt kereső kacsától. Már minden gácsér ragyogó zöld nászruhát öltött, s elkülöníthetőek a csapaton belül a frissen kialakult párok. Márciustól fészket fognak rakni a környéken és nyáron valószínűleg itt fogják megtenni a első úszóleckéjüket a látogatóik előtt a kiskacsák. Forrás

nyiregyhaza_madar.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Nyíregyháza

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr425798202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása