Macifesztivál - plusz kirándulási tippek Rákóczifalváról

2014. február 13. 13:11 - Észak-Alföld 2.

Minden felnövő generáció kedvenc játéka a plüss Maci. Ezek a kedves, barátságos és puha érintésű mackók végigkísérik szinte minden kisgyerek életének egy szakaszát és így volt ez a múltban is.

Szolnokon a Szolnok Plaza együttműködve a Rákóczifalvi Maci Múzeummal egy hónapig vendégül látja hazánk talán legszebb és leggazdagabb Maci gyűjteményének ritka, régi és érdekes darabjait. A Szolnok Plaza-ban térítésmentesen megtekinthető kiállítás 2014. február 15-én kezdődik és március 14-ével zár. A kiállítás részeként február 22-én szombatok Maci Délután néven zenés gyermekszínház, gyermek táncegyüttes fellépés és Málna együttes koncert lesz. A kicsiket már 13 órától várjuk kézműves foglalkozással, arcfestéssel.

Ha máskor szeretnénk megtekinteni a mackókat, varázslatos mesevilágában érezhetjük magunkat, ha ellátogatunk a Szolnoktól kb.12 km-re lévő Rákóczifalván található, egyedülálló Macimúzeumba. A kis mackócsapat ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről-évre gyarapodik. A legidősebb, régi farostos macik kora 111 év.  A gyűjtemény érdekessége, hogy bizony ruhát viselnek, öltözetük a történelmi korok öltözködési stílusát is felelevenítik. Még több információ a kiállításról itt. http://macimuzeum.hu
macimuzeum.jpg

Ha már itt vagyunk, érdemes ellátogatni az Éden madárparkba is, ahol 50 fajta tollas különlegességgel ismerkedhetünk meg. Több mint 20 fajta ázsiai díszfácán Tajvanból, Mianmarból, Kínából, Tibetből, különleges foglyok és fürjek, egzotikus gerlék. További információ: http://macimuzeum.hu/madarpark.htm

A Rákóczifalától kb. 1 km-re lévő Tisza-parti Tanösvény természeti kincsekben gazdag, kikapcsolódásra és tanulásra egyaránt tökéletes útvonal, gazdag növény és állatvilággal rendelkezik. Turistaként megpihenhetünk a Parti fűz vagy akár a Bivaly-tói tölgyerdő árnyékában, megismerkedhetünk a Kubikerdők és az ártéri mocsárrétek növény világával. Ha figyelmes az ember, a madárénekek mellett többek között felfigyelhet őzekre, nyulakra vagy épp láthatja a ritka feketególyáink egyikét is. A tanösvény területén lehetőség nyílik gyalog- vagy biciklitúrákra, szabadtéri főzésre és előzetes megbeszélés esetén szakvezetésre is.
Jó időben akár révhajóval is kirándulhatunk. www.rakoczifalva.hu

Kellemes időtöltést és nosztalgiázást kívánunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr915812253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása