Katta kölykök a SóstóZoo-ban! Itt mindig történik valami...

2014. március 31. 16:35 - Észak-Alföld 2.

Egy nap alatt három gyűrűsfarkú maki ( Lemur catta) született a Nyíregyházi Állatparkban. A három bébi között van egy ikerpár.

Az apró kis állatok 4 hónapnyi vemhesség után jöttek a világra és általában anyjuk hasán csimpaszkodva töltik mindennapjaikat, de a bátrabbak már rövid ideig a felnőtt állatok hátán is lovagolnak....
Öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már szemezgetni fognak a gyümölcsökből, zöldségekből, hajtásokból és levelekből is.

A Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetőek hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról, amelyet járás közben magasra emelnek. Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honosak, s a többi lemúrhoz képest sokat tartózkodnak a talajon.Szociális struktúrájuk egyedülálló az emlősök körében, ugyanis az összes felnőtt nőstény domináns a csapat felnőtt hímjeivel szemben.
A csoport minden nőstény tagja részt vesz a kicsik nevelésében, sőt az anyák egymás között is cserélgetik a kölyköket. A katták általában egyetlen utódot hoznak világra, de az ikerszülés sem ritkaság.
Mivel a szaporodási időszak meghatározott s a csoportban még van termékeny nőstény, valószínűleg a közeljövőben még nagyobb létszámú lesz, a jelenleg 17 főt számláló nyíregyházi maki csapat.

Még több érdekesség, információ az állatpark lakóiról itt.

katta.jpgKép forrása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr575887715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása