Tiszavirágzás 2015 - napokon belül kezdődik a tánc!

2015. június 16. 08:41 - Észak-Alföld

Tegnap este is (meg)figyeltünk a Tiszán

A délutáni dörgés, villámlás után szokás szerint 18 óra előtt érkeztünk Tiszainokára a kikötőbe. Még néha kicsit csöpörgött, ezért úgy döntöttünkm, hogy nem szállunk kenuba, hanem a partról szemléljük a történéseket. Fél hét előtt pár perccel jelent meg az első néhány hím, amit aztán a következő egy órában szerencsére több is követett, főleg azután, hogy a csöpörgést okozó felhő eltűnt, a szél szinte megállt, és a ragyogó lemenő nap utolsó sugarai idézték a korábbi tiszavirágzások hangulatát. 

Az eddigi beszámolóink mindig csak pár darabról szóltak, nagyon nagy területről. Most viszont egy látómezőben a napi rajzás csúcsán megközelítőleg 50-60 rovar mozoghatott. A számok és a tapasztalat ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy ez a mai nap már előrajzásnak tekinthető.  Holnap meglátjuk mi fog történni, ha az előrajzás folytatódik és emelkedő lesz az egyedszám, akkor kedvező esetben a döntés is megszülethet, hogy mikorra hívjuk Önöket.

tisazvirag_2.jpg

Szóval, az előadás elkezdődött, így hamarosan az idén is láthatunk egy kis részletet e titkos világ leglátványosabb életszakaszából. Hogy pontosan mikor, ígérjük nagyon hamar kiderül!

Kitartás!

A szervezők & a kérészek

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr427547936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása