Ismét virágba borul Debrecen

2015. augusztus 12. 14:34 - Észak-Alföld

  1. DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁLI HÉT RÉSZLETES PROGRAMKÍNÁLATA

a_mult_es_kulturahoz_debreceni_viragkarneval.jpg

Augusztus 15-19. Nagyerdő – Békás-tó

LURKÓ LIGET MINDEN NAP

A családosok számára a Debreceni Virágkarnevál azt is jelenti, hogy a Karneváli Héten délutánonként remek bábelőadások, gólyalábas előadások és gyermekfoglalkozások, játékok, buborékok várják a kicsiket és nagyokat, idén a Békás-tó mellett.

Ingyenes program.

augusztus 15-22. Nagyerdő – Békás-tó

„HORGOLT VIRÁGOK KARNEVÁLJA”

Reneszánszát éli a kötés-horgolás, s terveink szerint a Debreceni Virágkarnevál is felhívhatja a figyelmet arra, hogy horgolni jó. Épp ezért a Gombolyda és a Főnix Rendezvényszervező Kft. közösen felhívást intézett júliusban a horgolni szeretőknek. A beérkezett horgoltvirág-felajánlásokat a Nagyerdő fáin és fái között láthatják viszont a készítők a Karneváli Héten a Békás-tó mellett.

Ingyenes program.

17:45 - 19:45 Nagyerdő, Békás-tó mellett

ÉRTÉKSZIGET

Hajdú-Bihar megye településeinek bemutatkozása.

Hajdú-Bihar megye települései bemutatják a helyi értéktárakban már lajstromba vett kézműves értékeiket. Minden nap 17.45-19.45 között fellépnek a települések művészeti csoportjai. "A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült."

Ingyenes program.

augusztus 15. – szeptember 6. Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem

SZENT ISTVÁN ÉS MŰVE – SZÖVÖTT HIMNUSZOK

A „Szent István és műve – Millenniumi falikárpit” című, közel 20 négyzetméteres gobelint első királyunk koronázásának 1000. évfordulója tiszteletére készítette a Magyar Kárpitművészek Egyesületének 33 tagja. A művészek közösen végeztek minden előkészítő, tervező és szövési feladatot azzal a hagyományos technológiával, amely a 15-17. században élte virágkorát Észak-Franciaországban és Flandriában. Az egyesület „Kárpit határok nélkül” című 10 négyzetméteres gobelintérképe tisztelgés az 1100 éves kárpát-medencei magyar jelenlét előtt, egy maroknyi magyar textilművész közös jeladása a „határok nélküli” Európában. A „Szövött Himnuszok” sorozata nyolc gobelinből áll, melyek Hauser Beáta, Hegyi Ibolya, Kecskés Ágnes, Nagy Judit, Pápai Lívia, Péreli Zsuzsa, Polgár Rózsa és Solti Gizella munkái. 1996-os bemutatásukkor a felújítás előtt álló Sándor-palota (ma a köztársasági elnöki palota) csupasz téglafalait borították. A „Szent István” központi alakja a vizsolyi falkép ihlette Köpönyeges Madonna a Szent Koronával. István, Gizella, Imre alakja, a koronázási palást, a Képes Krónika és más képi utalások mellett a gazdag szövevénybe Szent István intelmeiből is kerültek részletek. A gyapjúból és selyemből, tradicionális technikával szőtt kárpit több mint két évig készült.

A műveket az Iparművészeti Múzeum (Budapest), a Keresztény Múzeum (Esztergom), a Klapka György Múzeum (Komárom), a Savaria Múzeum (Szombathely), valamint a Magyar Kárpitművészek Egyesülete bocsátotta rendelkezésükre.

Nyitva tartás: naponta 9-18 óráig. A kiállítás ingyenes látogatható.

augusztus 15-22. Kölcsey Központ

VIRÁGBA ÖLTÖZTETJÜK A KÖLCSEYT!

25 kiállító | szaktanácsadás | növényritkaságok |ország legnagyobb kaktuszos seregszemléje

A már hagyománnyá vált kaktuszkiállítás várja a látogatókat a Kölcsey Központban! A kiállítás és a vásár mellett lehetőség nyílik betekinteni a virágkocsik elkészítésének folyamatába, de azt is megtudhatjuk, hogy miről is szól a virágprotokoll!

Augusztus 15. 14:00 – Megnyitó - Papp László, a DE Botanikus kertjének igazgatója

14:30 – Varga Zoltán előadása „Kalandozás a mexikói kaktuszbirodalomban” címmel.

Milyen virágot vigyek ajándékba? Hány szál rózsát illik adni? – ilyen s hasonló kérdésekre ad választ a kaktuszkiállítás mellett felállított virágprotokoll-kiállítás.

Ingyenes program.

augusztus 15-22. Nagyerdő – Békás-tó

CSEH SÖRKERT - „Édesjóistenem, ez az élet mégiscsak bolondulásig gyönyörű!”

„Beledugtam az orrom a habba, föltartottam a kezemet, mintha imára emelném, és lassan, élvezettel ittam az édesen keserű italt, és mikor elfogyott, mutatóujjammal megtöröltem a számat…”- olvashatjuk a százegy éve született Hrabal Sörgyári Capriccio című művében. Mi is hasonló élménnyel lehetünk gazdagabbak, ha ellátogatunk az immáron negyedik Cseh Sörkert rendezvényre. A fesztiválon Csehország minden régiójából kerülnek csapra jobbnál jobb sörök a megújult Nagyerdő zöldövezetében.

Kis „habos” ízelítő a gazdag programból:

magyar kézműves sörök cseh receptek alapján, gyermekjátszótér,kézműves piac,grillterasz

Augusztus 15. Borisz live & Kisszántó, augusztus 16. Kisszántó, augusztus 17. DRS, augusztus 18. Dj Bem, augusztus 19. Dj Matild, augusztus 20. Dj Suhaid, augusztus 21. Dr. Juzztice, augusztus 22. Metrokoll.

Ingyenes program.

VIRÁGKARNEVÁLI PROGRAMOK NAPRÓL NAPRA

2015.augusztus 15. (szombat)

16:00 Vénkert - Hortobágy utca

DEBRECENI HŐSÖK – VIRÁGÜLTETÉS

A vénkerti - Hortobágy utcai - virágoskerti meglepetés során bárki hőssé válhat!

16:30 Nagyerdő, Békás-tó | Lurkó Liget

Pályi János: Vitéz László és az elátkozott malom

Vásári bábjáték gyerekeknek

Másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve. A tradicionális vásári bábjátékban piros sipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melynek során még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet. És mindannyiunk örömére egész délután gyermekfoglalkozások, játékok, buborékok.

Ingyenes program

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad (Esőhelyszín: Kölcsey Központ)

PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA-KONCERT

A legendásan energikus 11 tagú zenekar Debrecenbe érkezik a virágkarneváli hétre! A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget Fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Nem is csoda, hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg, illetve a többi között olyan fesztiválokon táncoltatta meg a közönséget, a magyar népzenét fűszerként használó tradicionális ska zenéjével, mint a holland Lowlands, a szerb EXIT, a cseh Sázava, a szlovák Hodokvas, a francia Roots dans la Vallé, a horvát Skaville vagy a belga Antiliaanse.

Belépő: 1 400 Ft

2015.augusztus 16. (vasárnap)

16:30 Nagyerdő – Békás-tó | Lurkó Liget

LANGALÉTA GARABONCIÁSOK

Betyárvirtus avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja. „Sándor csikósnak nevelődött, Szeged alatt bujtárkodott, de csak a maga akaratján járt mindég. Mire megütötte a húsz esztendőt, már reszketéssel emlegették a nevét mindenfele, amerre két lábon járó embereket összefúj a kóbor szél. Legalább hat vármegyében kajtatták a nyomát, elő volt fonyva már a gigájára az akasztó kötél, mégse érhettek nyomába, mert nem akadt nála jobb lovas a pusztán. Ez a legény méri most össze minden furfangját a környék kíváncsi kurtalábúival.” Sok kacagást kívánnak hozzá Rózsa Sándor hosszúlábú cimborái: a Langaléta Garabonciások.

És mindannyiunk örömére egész délután gyermekfoglalkozások, játékok, buborékok.

Ingyenes program.

19:00 Szent Anna templom

INTELMEK

Szent István király intelmei Imre herceghez c. előadás Újhelyi Kinga közreműködésével, Lukács Miklós cimbalomművész kíséretében. „Ha a hit pajzsát tartod, rajtad az üdvösség sisakja is.”A korszerű fordításban magyar nyelven felhangzó szöveget a művészek sokrétegű zenei közegbe ágyazzák, melyben a gregoriántól kezdve a magyar népzenén át a dzsesszig, a hagyományos távol-keleti motívumokig és a kortárs hangzásokig a legkülönbözőbb zenei elemeket szövik – így vezetik végig a hallgatóságot a szöveg tartalma és belső logikája által irányított belső úton.

A programot a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. Debrecen katolikus újjászületése 300 éves évfordulójának tiszteletére rendezi.

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

BEST OF L'ART POUR L'ART

A magyar humor nagyágyúinak legkedveltebb jelenetei közkívánatra a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A Társulat ezzel a műsorával a közönség óhajának engedelmeskedik. Színpadra viszi azokat a jeleneteit, dalait, amelyeket az elmúlt 28 évben a rajongók követeltek tőlük újra meg újra. Azokat, amelyek a kreatív l’art-műhely több mint két évtizedes televíziós és színpadi munkájából kimagaslanak sikerességük révén, és amelyek már-már a magyar abszurd klasszikusainak tekinthetők. Az ország minden szegletében foglalkozástól és kortól függetlenül, munkahelyeken és otthonokban számtalan humort értő és szerető ember használja az örökzöld L’art pour l’art szlogeneket, kifejezéseket és poénokat. Sokan nem is tudják az elmés mondatok forrását…

E hórihorgas életműből válogatott a Nagy Négyes: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni.

Az előadás hossza: 120 perc.

Belépőjegy: 2 900 Ft, 3 400 Ft, 3 900 Ft, 4 400 Ft.

Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül: www.nagyerdeiszabadteri.hu,

2015.augusztus 17. (hétfő)

16:30 Nagyerdő – Békás-tó | Lurkó Liget

ÉCSI GYÖNGYI: AZ ÉLET VIZE

Bábos meseelőadás. Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Écsi Gyöngyi előadásmódjában a bábjátékos-énekes-mesemondó szerep fonódik egybe.

A kesztyűbábok, maszkok, a kovácsoltvas díszlet segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai.

Ingyenes program.

 

20:00 Kossuth tér

VIRÁGOK, HANGOK, GLÓRIÁK - a Debreceni Helyőrségi Zenekar koncertje

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

TÁTRAI BAND-KONCERT (Esőhelyszín: Kölcsey Központ)

Huszonhat évvel ezelőtt, 1989-ben alakult meg a Tátrai Band, a sikert sikerre halmozó legendás zenekar Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal. A legendás felállás 2009-ben 20 éves jubileumuk alkalmával összeállt, hogy újra felejthetetlen koncertekkel térjen vissza a színpadra. A bulikon elsősorban azok a dalok hangzanak el, amelyeket ismer és szeret a közönség. Olyan slágerek hallhatók ismét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, mint a New York, New York, a Hajnali szél, a Titkos szerelem, vagy az Utazás az ismeretlenbe. „Charlie olyan énekes, akihez hasonló nincs az országban, de még Európában se nagyon. Azt mondom Rózsira vagy Somló Tomira, hogy jól énekel, de ahogy Charlie nyomja, úgy nem csinálja senki. Ez abszolút világszínvonal! Olyan érzéke van az „öregnek”, hogy az elképesztő!” – olvasható Tátrai Tibor egyik interjújában.

A Tátrai Band zenekari összeállítása:

Tátrai Tibor – gitár, Horváth Charlei – ének, Pálvölgyi Géza - billentyűs hangszerek, Solti János – dob, Horváth Kornél – percussion, Glaser Péter – bassusgitár, Csiszár Péter – szaxofon, Vincze - Fekete Vera – vokál, Czutor Anett - vokál

Belépő: 2 900 Ft, 3 400 Ft, 3 900 Ft, 4 400 Ft

2015.augusztus 18. (kedd)

 

11:00 Kölcsey Központ melleti virágóra

KÖLCSEY SZŐREGI RÓZSÁJA – VIRÁGÜLTETÉS ÉS ELŐADÁS

Magyarország legnaposabb részén, a Tisza és a Maros folyók találkozásánál termeljük a szőregi rózsatövet. A különleges környezeti adottságokhoz évszázados hagyomány és szakmai tapasztalat társul, így a Szőreg környékén termelt rózsatövek Európa legkiválóbb termékei közé tartoznak. Magyarország egyetlen rózsatőtermesztő tájkörzetében, Szőreg környékén évente mintegy 4,5-5 millió rózsatő nevelkedik. A virágkarnevál egyik különleges eseményeként, Kölcsey tiszteletére nemesített rózsatöveket ültetésére kerül sor a virágórában. Közreműködik: Avramov András, a „120 éves a szőregi rózsatő” kezdeményezés ötletgazdája; a Szőregi Rózsaünnep főszervezője és Godzsák Zoltánné, Márk Rózsakert

Ingyenes program.

17:00 Debrecen belváros

  1. Galiba Gyermekfesztivál – Junior Virágkarnevál

 

2012-ben rendezte meg először a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., azóta pedig hagyományos programmá vált a Debreceni Virágkarnevál gazdag műsorkínálatában a Galiba Gyermekfesztivál – Junior Virágkarnevál. Önkéntes alapon gyermekek, családok, művészeti csoportok és civil szervezetek fantasztikus ötletességgel készítenek virágkocsit szinte mindenből, aminek kereke van. Miért ez a neve a fesztiválnak? Galiba liba kacagtató mondatait minden családban idézgetik, egyszerűen megunhatatlan Fazekas Mihálynak, Debrecen szülöttjének ez a műve és a belőle készült rajzfilm is a gyerekek kedvence. Az idei évben a magyar meseirodalom hőseit állítjuk a felvonulás középpontjába. A kompozíciókban megjelennek Csukás István, Fekete István, Dargay Attila mese és rajzfilm figurái.

Ehhez csatlakozik még a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház kezdeményezésére a virágokkal feldíszített babakocsik felvonulása, amely az EMMI támogatásával egy országos akciónak is a programrésze egyben. A vonulás tervezett útvonala körülbelül egy kilométer, és az alábbi utcákat érinti: Füvészkert utca – Kossuth tér – Csapó utca – Dósa nádor tér – Rózsa utca – Piac utca – Kossuth tér – Füvészkert utca. Egy babakocsival egy család (szülők és gyerekek) jelentkezhet. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és díjtalan! Regisztrálni a babakocsis.felvonulas@gmail.com e-mail címen, vagy a 20/263-7555-ös telefonszámon lehet 2015. augusztus 5-ig. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert az első hatvan regisztráló ajándék belépőjegyet kap a Virágkarnevál záró eseményére, a Nagyerdei Stadionban tartandó Karneváléjre!

A kompozíciók augusztus 18-án 17 órától vonulnak fel Debrecen belvárosában.

Ingyenes program.

18:30 Baltazár Dezső tér

„GALIBA-SZÍNPAD” a Galiba Gyermekfesztiválon részt vevő csoportok műsora

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

MISS HAJDÚ-BIHAR – MISS SUPRANATIONAL HUNGARY 2015 SZÉPSÉGVERSENY DÖNTŐJE

Belépőjegy: 2 000 Ft-tól

20:00 Kossuth tér

VILÁG VIRÁGAI NEMZETKÖZI NÉPTÁNCGÁLA

A virágkarneváli menetben felvonuló külföldi és hazai csoportok bemutatkozó műsora

Ingyenes program.

 

2015.augusztus 19. (szerda)

 

11:00, Kölcsey Központ, Bálterem

Gyógyító virágok -- Szabó Gyuri bácsi előadása

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést. Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást, vagy könyvet ír a tapasztalatairól, esetleg egészségnaptárt szerkeszt. És hogy a tudás ne vesszen kárba, tanítja lányát, hogy ő vigye tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai örökséget. „A magyar népi gyógyítás örököse vagyok, de azt tartom, hogy ez az örökség nem csak az enyém, hanem az egész magyar népé. Az előadásaimmal és tanácsadásaimmal igyekszem visszaadni a magyar népnek azt a tudást, amit örököltem.”

Az előadás ingyenesen látogatható.

 

11:00 - 18:00 Nagyerdő – Békás-tó

SZÍNEZD ÁT! – CSALÁDI NAP

Várépítés, hangszerkipróbálás, közös történetírás, játékkészítés és koncertek is szerepelnek a Színezd át! országos rendezvénysorozat programjában, amely Debrecenbe érkezik augusztus 19-én. A május végén indult országos programsorozat kilenc megyeszékhelyen egész napos, ingyenes gyerek-, illetve családi programot és egy különleges musicalt foglal magába. A feladatok célja, hogy a gyerekek a közös játék során megtapasztalják az együttműködés erejét és egymás elfogadásának fontosságát. 16 órától a színpadon fellép az Eszter-lánc mesezenekar, a nap folyamán pedig Oláh Gergővel, Papadimitriu Athinával, Szakcsi-Lakatos Bélával és más sztárokkal is találkozhatnak a programra kilátogatók.

Az ingyenes családi napra 11.00-től 18.00 óráig várják az érdeklődőket a Nagyerdőben a Békás-tó mellett. Műsorvezető Nyári Oszkár. Az esemény házigazdája Papp László polgármester, helyi védnöke Ráckevei Anna, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója. A programsorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

További információk: www.szinezdat.com, www.facebook.com/szinezdat.

Ingyenes program.

20:00 Kossuth tér

SOMNAKAJ - GIPSY MUSICAL

A darab egy roma lány, Somnakaj történetét meséli el, aki elindul szerencsét próbálni, felvételizni egy városi főiskolára. Bár terve ellentétes reakciókat vált ki a falu lakóiból, végül mégis példát mutat arra, hogy a gyökerek vállalása mellett is megvalósítható a tanulás általi kitörés. A produkció életre hívásánál a legfőbb törekvés volt a roma kultúra bemutatása, mint a nemzeti és az európai kultúra része, illetve olyan magas művészi színvonalú kulturális élmény biztosítása, mely alkalmas lehet a diszkrimináció terén történő pozitív szemléletváltás beindítására a társadalomban. A tavalyi, MÜPÁ-ban tartott ősbemutatóhoz képest a darab új megközelítésben folytatja vidéki körútját, színházi elemekkel és zenei betétekkel bővült. Müller Péter Sziámi jelen dramaturgiája hangsúlyt helyez az apa szerepére a darabban, akinek személyes drámája – saját karrierjének feladása – még jobban ráirányítja a figyelmet Somnakaj életútjában rejlő kérdésekre, miszerint lehet úgy kiteljesedni cigányként, hogy nem kell hozzá feladni a gyökereket és az identitást. Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében a jeleneteket átszövi a humor, miközben drámai konfliktusok jelzik a nemzetiségek és a többségi társadalom egymástól eltérő szokásait, világnézetét. A korábbiakban is számos neves előadóművészt felsorakoztató Somnakaj sztárszereposztását ezentúl Papadimitriu Athina, illetve Oláh Gergő tovább gazdagítja.

 

Író: Müller Péter Sziámi.

Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa.

Zeneszerzők: Kovács Antal, Marco Markovic, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, tradicionális roma dalok.

 

Szereplők:

 

Somnakaj                                           Szakács Hajnalka / Tompos Kátya

Gojma, Somnakaj apja                   ifj.Kovács Antal

Misi, rockénekes                               Oláh Gergő

Doktornő                                            Falusi Mariann

Zsáró, Gojma testvére                     Papadimitriu Athina

Sanyi tata, Somnakaj nagyapja   Balogh Lajos

Béla bácsi                                           Szakcsi Lakatos Béla

Lajoska, zenész Londonban         Kathy Horváth Lajos

Petőfi, falu félbolond költője         Szilvási István

 

Ingyenes program.

 

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad (Esőhelyszín: Kölcsey Központ)

ELÖL MEGY A NYELVE - BERECZ ANDRÁS MESEMONDÓ ESTJE

A Kossuth-díjas Berecz András úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is értse meg az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a rá hagyott örökséget. „Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai.” (Berecz András)

"Hogyan áll a televízióval? Manapság, amikor a magyar ember kirívóan sok időt tölt el a képernyő előtt, azt mondják: a televízió nem kedvez az olyasfajta műveltségnek, amelyet Ön is közvetít. Viszont ugyanez a televízió segít sokakhoz eljuttatni a Berecz-meséket… - Megkerülhetetlen, gigászi hatalomnak tartom. Azzal együtt nincs, és nem is lesz tévém." (forrás: Hajdú-bihari Napló, Fábián György 2011.)

Belépő: 1 400 Ft, 1 900 Ft, 2 400 Ft, 2 900 Ft

 

2015.augusztus 20. (csütörtök)

 

7:30 Piac utca

KARNEVÁLI FELVONULÁS

Kerékpárosok, veterán autók, virágkocsik és művészeti csoportok felvonulása

Rózsa utcai lelátó (helyek érkezési sorrendben) - 4 000 Ft

Kölcsey Központ melletti lelátó (helyek érkezési sorrendben) - 4 000 Ft,

online jegyvásárlás: www.jegy.hu

3 éves kor alatt nem kell jegyet venni, amennyiben a gyermek ölben ül.

 

Tekerj a Virágkarneválon!

A Debreceni Virágkarnevál élménye még felemelőbb, ha nem csak nézőként, hanem résztvevőként éli meg az ember! Évről-évre egyre több és ötletesebb, színesebbnél-színesebb virágdíszes kerékpár teszi még pezsgőbbé, a felvonuló csapatok lelkendezése még lüktetőbbé a karneváli hangulatot. Legyél TE is ennek a felemelő érzésnek a részese! Gyertek minél nagyobb csapatban és pályázzatok

- a legszebben díszített bringa - a legnagyobb létszámú csapat - a legegységesebb csapat,

címre az Irány Debrecen Facebook oldalon meghirdetett kerékpáros szépségversenyen az értékes nyereményekért! Részletek és jelentkezés a www.iranydebrecen.hu/viragkarneval weboldalon vagy személyesen a Tourinform irodában. Cím: Piac u. 20. (Régi Városháza), +36 52 412-250 debrecen@tourinform.hu www.iranydebrecen.hu

10:00 - 17:00 Nagyerdő–Békás-tó

KARNEVÁLI FIESZTA

Művészeti csoportok ingyenesen megtekinthető bemutató műsora.

11:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

ALMA-VIRÁG-KARNEVÁL - az Alma együttes koncertje

Minden gyümölcs, így az alma is előbb virág. Az Alma együttes pedig virágos jókedvre derít minket közvetlenül a felvonulás után.

Belépőjegy: 1 500 Ft. Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül: www.fonix.jegy.hu

13:00 - 18:00 Nagyerdei Stadion északi rendezvénytere

VIRÁGKOCSI KIÁLLÍTÁS ÉS FOLKLÓRFESZTIVÁL

A Stadion északi rendezvényterére érkező virágkocsik kora délutántól testközelből tekinthetők meg, közben a közönséget folklórcsoportok bemutatói szórakoztatják.

Felnőtt - 1 300 Ft, Diák/nyugdíjas - 900 Ft, online jegyvásárlás: www.jegy.hu

6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

19:30 Nagyerdei Stadion

KARNEVÁLÉJ - 46. Debreceni Virágkarnevál impozáns gálaműsorral várja vendégeit!

A Nagyerdei Stadion tavaly új szintjére emelte a karneváli hangulatot. Miközben megőrizte a virágkocsik esti felvonulásának miliőjét, soha nem látott módon mutatkozott be 1500 fellépő az arénában. A vadonatúj karneváli helyszínre a debreceniek is igent mondtak és a 20.000 férőhelyes stadion megtelt. Az idei káprázatos programban még többen lépnek fel, a virágkocsi-parádé mellett mintegy 2000 fellépő - külföldi és hazai táncos közreműködésével, az Új Lovas Színház művészei és sztárfellépők töltik meg a teljes játékteret. A színpompás virágkocsik felvonulásán túl - a 360°-os műsorszerkesztés - minden oldaláról látványossá teszi a hazai és külföldi sztárvendégek produkcióját. Fellép többek között "A DAL" idei nyertese Boggie, illetve Debrecen kedvenc mesemondója, Berecz András. A látványos, két óra időtartamú gálaműsort a nemzetközi pop-élet közkedvelt előadója, Dr. Alban 20 perces koncertje zárja.

Belépőjegy:

B3, B4, B5, B6, B7, D3, D4, D5, D6 szektorok – 1 500 Ft

B1, B2, B8, B9, D1, D2, D7, D8 szektorok – 2 000 Ft

A1, A5, C1, C7 szektorok – 2 500 Ft

A2, A4, C2, C6 szektorok – 3 000 Ft

A3, C3, C5 szektorok – 3 500 Ft

C4 szektor – 4 000 Ft

22:00 Egyetem tér

Tűzijáték

Utána a legmenőbb hazai DJ-k szórakoztatják a közönséget hajnal 1 óráig. Debrecen legmenőbb lemezlovasai, többek között Dj Németi, Dj Stammer, Dj William a legkülönbözőbb zenei stílusokban kínál hatalmas táncos bulit.

Ingyenes program.

2015.augusztus 21. (péntek)

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

FRANK SINATRA - A HANG

Egy életmű dalban és táncban az ExperiDance Production és a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Frank Sinatra hangja, mint az olvasztott csokoládé, mosolya szeretnivalóan kisfiús, maffiózó barátai nem ismernek tréfát. Nem csoda, hogy egész Hollywood a színész-énekes lábai előtt hever, még akkor is, ha Ava Gardner, Marilyn Monroe vagy Marlene Dietrich ragyogja be a vörös szőnyeget… Kubai szivartól füstös lokálok, női cipőben felszolgált pezsgő, hűvös fegyvereken megcsillanó holdfény, egyszóval a swing aranykora bódítja el a nézőt az ExperiDance és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójában, mely az énekes karrierjének magasságait és mélységeit mutatja be. Sinatra legnagyobb slágereit Vastag Tamás adja elő, aki egyszerre ellenállhatatlan sármőr és az anyja árnyékából kilépni képtelen, sodródó figura a színpadon. Simlis gengszterek, káprázatos színésznők és az ExperiDance erotikusan elegáns táncosai vonulnak fel mellette a Frank Sinatra – A Hang című produkcióban, mely Szomor György és Román Sándor közös alkotása.

 

Koreográfus: Román Sándor

Rendező: Szomor György

Producer: Vona Tibor

 

Főbb szerepekben: Vastag Tamás, Szomor György, Gubik Petra, Palla Szabina, Kara Tünde, Gulyás Attila, Katkó Ferenc, Vadász Gábor és az ExperiDance tánckara

 

Az előadás hossza: 120 perc

Esőhelyszín: Főnix Csarnok

Belépőjegy: 3 900 Ft, 4 400 Ft, 4 900 Ft, 5 400 Ft

A Szabadtéri Színpad részletes esőszabályzata: www.fonixinfo.hu

2015.augusztus 22. (szombat)

 

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad

DEMJÉN FERENC KONCERTJE (Esőhelyszín: Kölcsey Központ)

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra látogat a valaha élt legsikeresebb magyar előadók egyike, a Sajtból van a hold, Neked most kell eldöntened, a Szerelemvonat és megannyi sláger szerzője és előadója, Demjén Ferenc. Demjén több generáció ikonja, dalait a fiatalok is jól ismerik és éneklik. 2008-ban ARTISJUS Díjat kapott az év koncertjéért, 2010-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével, 2012-ben pedig Kossuth-díjat kapott.

Helyre szóló jegyárak: 3 900 Ft, 4 400 Ft, 4 900

 

2015.augusztus 22-23. (szombat-vasárnap)

Virágkocsik kiállítása a Piac utcán a Régi Városháza előtt

Néhány éve a debreceniek nagy örömére felsorakoznak a város főutcáján a virágkompozíciók, hogy mindenki „testközelből” megcsodálhassa az egyedi alkotásokat. Sokan ki is használják az alkalmat és remek „szelfik” készülnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr137701218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.