Állatkertek éjszakája Észak-alföldön is

2013. augusztus 26. 16:47 - Észak-Alföld

A tavalyi hagyományteremtő kezdeményezés után idén is lesz Állatkertek éjszakája.
Augusztus 30-án, pénteken országszerte 12 bemutatóhelyen várják a látogatókat: budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Jászberényben este 19.00 órától látványetetések, ugrálóvár, arcfestés, állatbemutatók és egyéb érdekes programok lesznek a kicsiknek és nagyoknak!
Érdekesség, hogy augusztus 20-án reggel megszületett egy nagyon várt csöppség, a mókusmajom család legifjabb tagja.
Augusztus közepén érkezett a Bokito névre keresztelt szürke kezű éji majom (Aotus lemurinus griseimembra) egy igazi állatkerti ritkaság, hiszen jelenleg hazánkban sehol máshol nem látható ez a faj.
www.jaszberenyzoo.hu

Milyen a madarak rikoltozása a sötétben? Milyen az éjszakai ragadozók neszezése? Hogyan mozognak a nagyvadak a sötétség leple alatt? Hogyan táplálkoznak az éjszaka óráiban aktív állatok? Mások-e az illatok a Nagyerdő fái alatt, ha lemegy a nap? Mindezt megtudhatják azok, akik ellátogatnak a debreceni Állat- és Növénykertbe augusztus 30-án.
-19 órakor, a program nyitányaként felavatják a Kultúrpark fafaragó táborában készült két új szobrot, Deczki Kálmán és Hegedűs Éva alkotásait
- minden órában (19-től 23 óráig) vezetett túrákat indítanak, megláthatjuk például az éjszakai ragadozókat
- látványetetéssel készülnek az éjszakai életét élő Pálmaházban
-„borzongató simogató” várják a bátrabbakat a Hüllőházban, ahol tapintható közelségbe kerülnek a kevésbé kedvelt állatok is.
www.zoodebrecen.hu

http://www.jaszberenyzoo.hu/#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr955478133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása