Nyíradonyban szüret, ez mégis hogy lehet?

2013. október 03. 13:54 - Észak-Alföld 2.

Hiszitek vagy sem, Nyíradonyban az ősz legnépszerűbb programja a már 5. alkalommal megrendezésre kerülő Szüreti sokadalom és Murcis Krumplifesztivál.
Sok-sok évvel ezelőtt még három szőlőskert volt a hajdú-bihari kisvárosban, de mára már ezeket  nem művelik. A szőlőtermesztés a múlté, a szüreti mulatságok hagyománya azonban továbbél. A régi szüretek tipikus hangulatát idézik a  fogatosok és lovasok mustrája, melyet tradicionális felvonulás követ.

Szüreti S. 2010. 176.jpg
A szüreti mulatság kiegészül a murcis-krumpli fesztivállal, mely főzőversenyre buzdít mindenkit. Akár te is bebizonyíthatod, hogy a te főztöd a legfinomabb! Az egyetlen feltétel, hogy a felhasznált alapanyagok fele burgonya legyen.
Aki nem szeret főzni, az is megmérettetheti magát, hisz lesz még italverseny és nótaverseny is. Mindeközben helyi tánccsoportok remek bemutatókkal emelik a nap fényét. A napot végül táncház zárja, ahol a család apraja-nagyja együtt táncolhat, énekelhet.

A mulatozás időpontja: október 5. (szombat)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr285548662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása