Nemzetközi Dokumentumfilm Szemle és Filmfesztivál Martfűn - Miért néznél mást?

2013. október 22. 12:09 - Észak-Alföld 2.

Tehetségesebbnél tehetségesebb művészek filmjei versenyeznek október 24-27. között Martfűn.  A Nemzetközi Dokumentumfilm Szemlén és Filmfesztiválom az élményeket több ország amatőr és profi alkotójának munkája garantálja. Közel félszáz alkotással Magyarország, Svájc, Olaszország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Spanyolország, Portugália, Franciaország és Anglia képviselteti magát a nemzetközi dokumentumfilm-szemlén.

martfu-future-film-festival.jpg

A második alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen a vidéki életet és a vidék jövőjét bemutató kisfilmek és televíziós riportok szórakoztatják a nagyközönséget. A versenyfilmek a következő öt szekcióban versenyeznek:
      1. Új gyakorlatok, lehetőségek az Ökológia és a környezetvédelem területén
      2. Új gyakorlatok a vidéki Turisztikában
      3. Hagyományőrzés - vidéki értékek megőrzése
      4. Munkahelyteremtés és vidékfejlesztő szociális munka
      5. Hungaricum

elte_fim.jpgValamennyi kategória legjobbjai kerülnek díjazásra. A zsűri külön figyelmet fordít azokra a filmekre, amelyek hungarikumokat, magyar ötleteket vagy a vidékhez kapcsolódó magyar vállalkozásokat mutatják be. A zsűri elnöke Babiczky László rendező, Balázs Béla-díjas filmes lesz. A legkiválóbb filmeket pedig november végén Brüsszelben, a díjkiosztó gálán is levetítik.

Kép innen

Részletek: itt és itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr615591866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása