Észak-Alföld az Advent jegyében

2013. november 28. 16:18 - Észak-Alföld 2.

Karácsonyi fények, fenyőillat, különleges ünnepi hangulat, gőzölgő forralt bor és ínycsiklandó kenyérlángos, fenséges sült gesztenye: mindez Észak-Alföld az Advent jegyében. 398432_10200230262586345_1339287022_n.jpg

A december 1-22-ig tartó időszak a várakozásé. Ez az időszak éppoly különleges, mint maga a karácsony, hisz ilyenkor a csodás díszek, az árusok hada, a fűszeres forralt bor illata mindenki életébe csempész egy kis ünnepi hangulatot.
Nincs is jobb annál, mint a barátokkal, családtagokkal egy hosszú nap után a meseszép fényárban úszó utcákon sétálni, a karácsonyi forgatagban egyedi ajándékok után kutatni. A nagy hidegben jól esik magunkat a testünket és lelkünket is átmelegítő forró italokkal, étkekkel kényeztetni.
Te se hagyd ki az adventi  készülődés felejthetetlen élményét. Látogass ki a karácsonyi forgatagok egyikébe.

Karácsonyi készülődés, Debrecen
Advent első vasárnapján ünnepi fényekbe öltöztetve várja a cívisváros a látogatóit. Hagyományosan idén is a Piac utca ad teret a karácsonyi vásárnak, ahol mindent megtalálnak az érdeklődők, ami a fa alól kikerülve mosolyt csal szeretteink arcára.

Debreceni Karácsonyi Vásár2.JPG

Karácsonyi Forgatag Nyíregyháza
A karácsonyvárás jegyében a Nyíregyházára érkezőket az idei évben is színes vásári forgatag fogadja. Az adventi időszak hagyományosan a Mikulás futással rajtol el szombaton.
A gyönyörűen feldíszített belváros, óriási karácsonyfa, a karácsonyi illatok és zene mind különlegessé teszik a várakozás időszakát. Ráadásul a Városháza előtt minden vasárnap sztárfellépőkkel (Hien, Mészáros Árpád Zsolt, 4 For Dance, Varga Feri és Balássy Betti) lepik meg a karácsonyi hangulatra vágyókat.

Programok: itt

karácsony_Nyiregyhaza.jpg

Karácsonyi falu, Szolnok
Szolnok városában főterén egy igazi kis karácsonyi falu teremt adventi hangulatot.  A karácsonyi dallamok, a meleg harapnivalók, finomságok itt sem hiányozhatnak. A Kossuth téri sokaságot az adventi színpadon színvonalas programok szórakoztatják.

Programok: itt

szolnok.jpgKép innen

Tedd meghittebbé az ünnepekre készülést, és varázsold különlegessé a hideg téli estéket!

Szürcsölgess forralt bort vagy forró csoki, majszolj fahéjas kürtöskalácsot, élvezd ki a "karácsonyvárás" minden pillanatát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr905657842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása