Hétvégi debreceni programajánló

2013. szeptember 06. 10:12 - Észak-Alföld 2.

Az előrejelzések szerint, gyönyörű, verőfényes kora őszi hétvégének nézünk elébe. Rajta hát, elő a futócipővel, a kiskabáttal (de lehet, hogy még az sem szükséges), és töltse ezt a ragyogó hétvégét a szabad ég alatt! Debrecen számos változatos programmal várja látogatóit.

Szeptember 7.

Fuss együtt Zsuzsival!
12:00-kor elstartol a Zsuzsi Erdei Futógála páratlan szépségű környezetben. A gála célja, hogy összehozza az embereket, az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozza, és felejthetetlen élményeket nyújtson a résztvevők számára.
http://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=2193

Bál, bál, UTCABÁL!
Az egész családnak kiváló kikapcsolódást jelenhet a 15-22 óráig tartó Harmadik Városrészi Családi Utcabál. Sok-sok remek program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
Helyszín: Szabó Lőrinc utca, Akadémia utca és a Kosztolányi Dezső – Babits utcai körforgalomig terjedő szakasz.

Szeptember 8.

Régiségvásár
Számtalan kincsre – antik tárgyra, könyvritkaságra, különböző korok relikviáira – lelhetünk, ha kilátogatunk vasárnap a Kishegyesi út parkolójába, ahol régiségvásárt tartanak. A külföldről is szemlélődőket vonzó vásár már reggel 7-kor nyitva áll az érdeklődők előtt, és egészen 15 óráig bolyonghatnak a ritkaságok között a kincskeresők.

Ez csak néhány a rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül, amelyekkel emlékezetessé teheti ezt a szép napos hétvégét, ha Debrecenben jár.

Nagyerdő ősszel2.jpg

Szólj hozzá!

Kerekezz át „Magyarország utolsó tündéri mezején”!

2013. szeptember 05. 13:39 - Észak-Alföld 2.

Szívesen kerékpároznál egy jó társasággal mesés környezetben, miközben szebbnél szebb műemlékeket ismerhetnél meg közelebbről? Ha igen, figyelmedbe ajánljuk a szeptember 13-15. között megrendezésre kerülő Tündér Tour kerékpártúrát, ahol a kultúra és sport találkozik.

A templomok éjszakája országos programsorozat részeként elrajtoló túra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye festői tájain vezeti keresztül a résztvevőket. A szervezők célja a Kö­zépkori templomok útjának bejárása két keréken.

Tündérmező számos egyedülálló kulturális és vallási örökséggel bír. Tiszaszentmárton református temploma, Márokpapi középkori temploma, Szatmárcseke reformátustemetője és a Kölcsey mauzóleum, csak néhány a megye csodálatos műemlékei közül, melyeket érdemes végigjárni. A Tündér Tour lehetőséget ad erre és még sok más érdekesség felfedezésére.

Ha kedvet kaptál, csatlakozz – ahogy a szervezők mondják – „a nyár utolsó, az ősz első élményéhez”!

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 10.

További információk: www.temple-tour.eu vagy https://www.facebook.com/kozepkoritemplomokutja

Végül még egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=eVkqI8YoEKo

Tákos - templom.JPG

Szólj hozzá!

Új bemutató- és foglalkoztató terek a Sóstói Múzeumfaluban

2013. szeptember 05. 12:25 - Észak-Alföld 2.

Tiloló, gereben, guzsaly, mángorló és még sok más elfeledett használati tárgy, melyekkel megismerkedhetnek a Sóstói Múzeumfaluba látogatók. Az új bemutató- és foglalkoztató terekben a kenderfeldolgozás menetébe és a nagymosás folyamatába kukkanthatnak bele az érdeklődők.

Akik kedvet kapnak az eszközök kipróbálásához, közelebbről is megismerkedhetnek velük, tanulmányozhatják őket.

Részletek itt.

DSC_8941.jpg

Szólj hozzá!

„Kóstolja meg Magyarországot!” - ízkavalkád a Sóstói Múzemfaluban

2013. szeptember 03. 13:32 - Észak-Alföld

A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban elmerülhetünk a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások tömkelegében!

Az idén jubiláló gasztrorendezvény programját kiemelt vendégek egész sorával színesítik: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak a Jármi portára a századforduló környéki népi bútordarabokból. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben. Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu, vagy az ördögpata.

Kóstolójegyek több helyen is megválthatók lesznek majd a helyszínen, illetve a  belépőjegyhez kettő (teljes árú esetében), illetve egy darab (kedvezményes jegy váltásakor) ajándék kóstolójegy jár.

www.muzeumfalu.hu

Kóstolja meg Magyarországot!.JPG

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása