Tiszazugi Kerékpáros Találkozó és Túra

2013. szeptember 18. 14:37 - Észak-Alföld 2.

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” – hangzik el Gryllus Vilmos gyermekdalában. Szeptember 21-én a Tiszazugi Kerékpáros Találkozón és Túrán is gurulnak majd egymás után a biciklik.
Te is szeretnél ott lenni? Családtagokkal, barátokkal és újonnan szerzett ismerősökkel tekerni? Nincs másra szükséged, mint egy megfelelő műszaki állapotú kerékpárra, egy láthatósági mellényre és kényelmes ruházatra.

aktivpihenes.hu.jpgKép innen

Tovább
Szólj hozzá!

Itt van az ősz, itt van újra a Turizmus Világnapja!

2013. szeptember 18. 12:28 - Észak-Alföld 2.

Közeledik szeptember 27., a Turizmus Világnapja, amikor az egész világ együtt ünnepel.
Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy mit is ünnepelünk ilyenkor pontosan. A válasz rém egyszerű. A turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk.

Az idei esemény központi témája a turizmus és a víz kapcsolata.440867326_640.jpg Mesés tengerpartok, festői tavak, kristálytiszta patakok, különleges gyógyvizek, csak néhány megjelenési formája a víznek, melyek emberek tömegeit vonzzák. Éltető italunk azonban nemcsak vonzerőként szolgál a turizmus területén. Hasznosításának rengeteg más formája is ismert. Ezért is fektetik a hangsúlyt ebben az évben a víz fontosságára, ösztönzik az embereket összefogásra vizeink védelmének érdekében.
A nap alkalmából rengeteg akció, apró figyelmesség várja országszerte a pihenni vágyókat szeptember 27-én és a kapcsolódó hétvégén.
                                                              (További információ: www.itthon.hu)

Az észak-alföldi régió települései is különféle ajánlatokkal kedveskednek vendégeiknek ebből az alkalomból!

Tovább
Szólj hozzá!

Vissza az iskolapadba! - Egészségturizmus részképzés a Debreceni Egyetemen

2013. szeptember 17. 16:03 - Észak-Alföld 2.

Érdeklődsz az egészségturisztikai szolgáltatások mikéntje iránt? Esetleg a munkádhoz jól jönne egy kis plusz tudás? Szívesen tanulnál a különböző mozgásterápiákról, spa- és wellness szolgáltatásokról? Mindezt a tudást egy jó hírnévvel rendelkező egyetemen szeretnéd megkapni?
Akkor a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karának új „Egészségturizmus” részképzése csak Rád vár.

httpwww.euro-nyelviskola.huspanyol-nyelvtanfolyam.html.jpgKép forrása: itt

Tovább
Szólj hozzá!

XI. Nádudvar napja a Hagyományok jegyében

2013. szeptember 17. 13:27 - Észak-Alföld 2.

11. alkalommal elevenítik fel Nádudvaron a helyi szokásokat, mutatják be a település hagyományait, értékeit az idelátogatóknak. Mindezt szeptember 21-én egy egész napos, sokszínű program keretében.

Neves fellépők (Gombos Tibor – Stand up, Hip-Hop Boyz zenekar...) mellett a helyi előadók is felsorakoznak. A Kéknefelejcs Citerazenekar tagjai megszokott módon megpendítik citerájuk húrjait. Bemutatót tart emellett például a nádudvari mazsorett csoport, az Edit Fitness stúdió és egyéb helyi művészeti csoportok.
A Kézművesek utcája az itt élő kézművesek termékeinek bemutatásával és kirakodóvásárral csalogatja a vendégeket.

Időpont: szeptember 20-21.
Részletek: http://www.adyamk.hu/

Nadudvar_Napja_foto_1.JPG

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása