Éjszakai fürdőzés

2013. február 08. 13:53 - Észak-Alföld

Bejegyzés alcíme...

Kellemes kikapcsolódást ígér a martfűi fürdő a hétvégén, február 9-én este filmvetítéssel egybekötött éjszakai fürdőzésben lehet részünk. Esti kép.jpg

Martfű igazi vízi paradicsom télen is az úszás és a wellness szerelmeseinek. A hatalmas területű fedett fürdőben 5 medence található: egy úszómedence, két gyógymedence (nátriumhidrogén-karbonátos és kloridos, jódos hévíz fluorid tartalma jelentős),, egy aquafitness/tanmedence és egy gyermekmedence. Az úszómedence egyik részét 4 méteresre mélyítették a fölé emelkedő trambulin miatt. A vízfelszíntől 3 méter magasan található ugródeszka különleges vonzerőt jelenthet a fürdő számára..

Az egészséges életmódról gondoskodva - többek között - sóbarlang, wellness és fitnesz terek, 16 fős Finn szauna, a gyermekek szórakoztatására játszóház került kialakításra.

Aki több napra érkezik, kényelmesen veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait, amely közvetlen összeköttetésben van a kiváló minőségű 3 csillagos szállodával. www.martfuspa.hu

Szólj hozzá!
Címkék: fürdő

Kis állatkert, nagy élmény! - séta a pingvinekkel

2013. február 08. 09:00 - Észak-Alföld

Az idén 34 éves Jászberényi Állat- és Növénykert az állatok természetszerű bemutatásán túl az oktatást tekinti  fő feladatának, ennek megfelelően alakították ki az országban egyedül álló látványetetési programjukat.

Márciustól októberig minden nap érdekes programokkal és különleges állatbemutatókkal várják a természetszerető kicsiket és nagyokat!

Az állatkert szerves része egy 2 hektáros arborétum is, ahol s három tanösvényt végig járva a madárvédelemmel, az erdők fáival és környezetünk fenntarthatóságával, kapcsolatos információkkal lehetnek gazdagabbak a látogatók.

Egész évben fogadják a hozzájuk látogató gyerek- és felnőtt csoportokat, szakköröket szerveznek, illetve a nyár folyamán zoo-táborba várják az általános iskolás gyerekeket.

Az európai fajmegmentő program keretében találkozhatnak gibbonokkal, afrikai pingvinekkel, különleges dél-amerikai majmocskákkal és leopárdokkal is!

Jaszbereny_pingvinseta2.jpg

A téli időszakban pedig egy igazi kuriózum, a PINGVIN SÉTA  részesei lehetünk, minden nap, hazánkban csak Jászberényben!

 Részletek: www.jaszberenyzoo.hu

Szólj hozzá!

Swan Lake on Ice Hattyúk Tava - balett a jégen

2013. február 07. 14:40 - Észak-Alföld

Különleges élményben lehet részük azoknak, akik megnézik február 11-én Debrecenben ezt az előadást.

hattyuk.jpg

Az Imperial Ice Stars társulata 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy a klasszikus baletthagyományokat merőben új szemlélettel mutassa meg a közönségnek. Előadásukban az olyan lenyűgöző mesék világa, mint a Hattyúk tava, a Diótörő, a Csipkerózsika vagy a Hamupipőke a jégtánc varázslatos dimenzióiban tűnik fel a színpadon, amely a gyerekek mellett a felnőtt közönség figyelmét is magával ragadják.

Az orosz előadóművészek és brit menedzsment közös munkája nyomán működő társulat öt kontinensen eddig négymillió embert kápráztatott el látványos produkcióival, óriási sikert aratva olyan színpadokon, mint a londoni Royal Albert Hall vagy a szingapúri Esplanade.

Az előadások sikerének titka a friss szemléletű, rendkívüli ötletekkel és virtuóz jégtánc-mutatványokkal tarkított, egyedi koreográfia. A jelenetek kidolgozásában a kreatív művészeket olimpiai bajnok műkorcsolyázók és tornászok segítik. A jégtáncos előadóművészek, akik korábban maguk is profi sportolóként arattak sikereket, összesen több mint 250 versenyérmet szereztek. Az akrobatikus táncprodukciókban lélegzetelállító műkorcsolya-ugrások változatait láthatja a közönség.

A produkció kosztümjeit Oroszország egyik meghatározó jelmeztervezője, Albina Gabujeva készítette, aki több mint harminc éve a moszkvai Sztanyiszlavszkij Színház tanácsadója. Az előadás ruhái az utolsó orosz cári dinasztia, a Romanovok csillogó ízlését idézik.

www.fonixinfo.hu

Szólj hozzá!

Hurka- és kolbásztöltő Fesztivál

2013. február 05. 15:00 - Észak-Alföld

Szentpéterszegen február 7-9-én kerül megrendezésre a Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivál.

Lesz itt mindeHurka- és kolbásztöltő Fesztivál - Szentpéterszeg.jpgn, mi szem-szájnak ingere.

Ételbemutató és kóstoló zöldségekből, gyümölcsökből, teabemutató és  kóstoló. Falusi disznótoros hagyományok, a disznóvágás és feldolgozás bemutatása gyerekeknek. Gyermek kézműves műhely. Hurka- és kolbásztöltő verseny, Fogópálinka verseny, Amatőr csoportok bemutatkozása, néptánc, modern tánc, kulturális műsorok, tombolasorsolás, este Bál disznótoros vacsorával, élőzenével.
Az elkészült ételek Kuponjegy vásárlásával kóstolhatóak.

Szólj hozzá!

Túrkevei Böllértalálkozó

2013. február 05. 12:00 - Észak-Alföld

2013. február 09-én már hetedik alkalommal rendezik meg a böllérek találkozóját Túrkevén!


kevi_boller_logo_glow.jpgA hagyományos népi disznóvágások hangulatát élesztik fel a hétvégén, az idelátogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.

http://bollertalalkozo.hu

 

Ha szeretnénk felfrissülni és átmelegedni a disznótorozás után/előtt vagy közben, akkor kipróbálhatjuk a túrkevei Termál- és Élményfürdő szolgáltatásait. www.turkevetermal.hu

Szólj hozzá!

Wellness élmények, disznótorral 2.

2013. február 04. 15:29 - Észak-Alföld

Bejegyzés alcíme...

A hétvégén egyszerre több helyszínen is felelevenítik a disznótoros hagyományokat.

Február 9-én hatodik alkalommal rendezik meg Hajdúböszörményben a Hajdúsági Disznótort.

hajdusagi_disznotor_kicsi.jpg

http://www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu/

Ha elfáradtunk a nagy disznótorozásban, töltődjünk fel a Bocskai Gyógyvíz varázslatos erejétől!
A Bocskai Strand- és Gyógyfürdő különböző élményelemekkel- nyakzuhany, derékmasszázs, pezsgőfürdő – ellátott termálmedencéi mellett a feszített víztükrű sportmedence a fiataloknak az úszás szabad világát, a gyermekmedencék a legkisebbek önfeledt kikapcsolódását kínálják. A gyógyfürdő fedett termálfürdője 2007. januárjától áll a fürdőző vendégek rendelkezésére, s mintegy 1000 m2 –en várja a pihenni s gyógyulni vágyókat. Szauna és gőzkamra is szolgálja a testi és lelki megújulást, a természetes felfrissülést kívánókat. A fedett termálfürdőhöz kültéri gyógymedence is tartozik. A gyógyvíz jodidos, bromidos, fluoridos, nátriumkloridos összetétele kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi bántalmak, nőgyógyászati panaszok és pajzsmirigy-problémák kezelésére. www.bocskaitermal.hu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása