Táncház a Sóstói Múzeumfaluban

2014. január 22. 13:03 - Észak-Alföld 2.

„Rétest ettem megégette a számat,
Táncba viszem az én édes babámat!” ... próbálja meg a Múzeumfaluban!

A nagyközönség előtt immár 35. éve nyitva álló Sóstói Múzeumfalu 6 alkalmas táncházzal pezsdíti fel a -nem is olyan- zord téli hónapokat.
Az alkalmanként 2 órás táncházat a következő tervezett időpontokban és tematikával rendezik:
január 25. – sárközi táncok;
február 1. – rétközi és nyírségi táncok;
február 15. – magyarbődi táncok (Felvidék);
március 8. – kalotaszegi táncok;
március 22. – széki táncok;
 április 5. – moldvai csángó táncok.

Szórakozni, közösségben lenni és művelődni várják a kezdő, újrakezdő és haladó táncosokat. A botláb sem akadály, de jó, ha némi önbizalommal társul!
2014. január 25-én (szombaton) első alkalommal 14.30 perctől sárközi táncokkal, viselet-bemutatóval és a méltán híres Sárközi almás-diós bélessel garantálják a jó hangulatot, sodró lendülettel a tapasztalatot. El ne szalasszák!

Az időpontváltozás jogát fenntartják!

tanchaz.jpgwww.sostort.hu

Az UNESCO nemzetközi nyilvántartásában is szereplő magyar táncház módszer mélyen gyökeredzik a múzeumfalu táptalajában. A 90’-es évek végén már sikeresen elevenítették fel a táncházmozgalmat, amelyhez most megújult tematikával, szakértelemmel és gyakorlott oktatók közreműködésével nyúlnak vissza.

Az Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény sajátossága, hogy alkalmanként eltérő tájegység táncaival ismerkedünk meg a történelmi Magyarország területéről. A tanárok elismert táncoktatók: Mészáros Attila és Márton Lászlóné a Táncművészeti Főiskola táncpedagógus képzésének néptánc szakirányán végeztek, csakúgy, mint Márton Attila, aki aranysarkantyús címmel is büszkélkedhet. Szokásukhoz híven nem állnak meg csupán a tánclépések elsajátításánál: Márton Julianna közreműködésével az adott tájegységhez kötődő viseleteket is bemutatjuk, majd a vidékhez kapcsolódó ízletes süteményből kóstolóval szolgálnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr45773186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása