TÉLI HARMÓNIA- Ahol a stressz meleg vízben oldódik

2014. január 31. 12:13 - Észak-Alföld 2.

Az Észak-alföldi régióban több mint kétszáz melegvizű kút, a magyarországi termálkutak bő egytizede található, amelyek rendkívül gazdag ásványi anyag összetételűek, nemcsak betegek gyógyítására, de az egészség megőrzésére is alkalmasak.

Hazánk minősített meleg gyógyvízzel rendelkező településeinek negyede található az Észak-Alföldön. A gyógyvizekre épülő egészségturizmus mind fontosabbá válik a régióban. Az észak-alföldi csodavíz összetételét tekintve többségében alkáli hidrogénkarbonátos, jódosbrómos, alkáli-kloridos, vastartalmú termálvíz. A gazdag gyógyvízkészletnek köszönhetően a régióban 3 kiemelt gyógyhely (Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő), 9 minősített gyógyfürdő, 27 minősített gyógyvízzel rendelkező termálfürdő szolgálja a gyógyulni és egészségre vágyókat.

A vizeinkben "ejtőzve" könnyed a mozgás, elernyednek a megfáradt izmok, lazíthat a megterhelt gerinc, a kopott porcokról is megfeledkezünk. Hatványozottan igaz ez a gyógyvizekre, hiszen a bennük rejlő ásványi anyagok a meleg hatására kitágult bőr pórusain keresztül felszívódva kifejthetik további, jótékony hatásukat. A vérkeringésbe bekerülve javítják az immunrendszert, fokozzák a nyirokkeringést, és gyógyító folyamatokat indítanak meg szervezetünkben. A termálvízben végzett lassú mozgás a lélekre is kiváló hatással van. A kellemesen meleg környezet segít az ellazulásban, oldja a bennünk lévő feszültséget, feledteti mindennapi gondjainkat.

Aqua-Palace-hajdúszoboszló_tom.JPG

Az Észak-Alföldön feltörő gyógyvíz ereje évtizedek óta ezrek gyógyulását, panaszainak enyhülését eredményezi. A térség termálvizének fő jellemzője a gyulladáscsökkentő, izomlazító, a bőr anyagcseréjére kifejtett jótékony hatás. Alkalmazzák krónikus mozgásszervi, bőrgyógyászati megbetegedések, kismedence és nőgyógyászati, urológiai eredetű gyulladások, meddőség, valamint prosztatabántalmak kezelésére. Az alföldi települések gyógyító kincse a jódos, brómos víz is, amely szintén jó hatású reumás, nőgyógyászati és urológiai betegségek, pajzsmirigy alulműködés ellen. Javítja a vérellátást és a keringést, alkalmas magas vérnyomás és érbetegségek kezelésére. Kiváló idült mozgásszervi, degeneratív betegségeknél, továbbá olyan betegeknél, akik az időjárás változására vagy testmozgásra fokozódó fájdalmat éreznek. A fürdőkúra jótékony hatása sebészeti, idegi, belgyógyászati eredetű mozgásszervi megbetegedések kezelésekor, ortopédiai műtétek utókezelésekor is észlelhető. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, bénulások, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében. A kezelések hatására szépen javul az érszűkület, a lábszárfekély, valamint egyes bőrbetegségek, mint az ekcéma és a pikkelysömör.

Fontos tudni, hogy a gyógyvizes fürdőink alkalmazásának vannak ellenjavallatai. Nem ajánlott heveny gyulladásos, rosszindulatú daganatos megbetegedésekben, keringési elégtelenségben, súlyos vérnyomás-ingadozásban, gümőkórban, súlyos központi idegrendszeri megbetegedésben, fertőző betegségben szenvedőknek, valamint terhesség, trombózis és súlyos visszeresség esetén.

A vizek világa nemcsak a gyógyulni vágyókat várja, a fürdőzés kiváló módja a betegségek megelőzésének, az egészségmegőrzésnek, a fáradt test regenerálásának, energiakészleteink feltöltésének, a szellem felfrissülésének. A régió wellness fürdői, wellness szállodái által nyújtott szolgáltatások széles skáláján fellelhetőek a különféle testet-lelket dédelgető kezelések, kezdve a hagyományos frissítő masszázsoktól a különleges távol-keleti kezeléseken, a Thalasso-kezeléseken, a Beauty-kezeléseken, a maximális kényeztetést és élményt biztosító Deluxe-kezeléseken át egészen a keleti mozgásterápiákig. 

http://itthon.hu/furdokultura , http://itthon.hu/eszakalfold

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr755791262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása