Téltemető túra

2014. február 03. 13:14 - Észak-Alföld 2.

A Hortobágyi nemzeti Park Téltemető túrát szervez 2014. február 7.  10.00 órától a Cégénydányádi-park Természetvédelmi Területén.

Az Országos Természetvédelmi Tanács 1959-ben a kor neves szakembereinek javaslatára nyilvánította védetté a Szamos ártéren kialakított, egykoron 50 hektár kiterjedésű angol tájképi kertet. A klasszicizáló stílusban épített kastély, a meghagyott őshonos fák, a távoli földrészekről betelepített növényritkaságok, a változatos díszcserjék és a hangulatos tisztások által vált a park Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legszebb tájképi kertjévé. A túra során a közel 13 hektáros természetvédelmi területen található növénygyűjtemény érdekességeit és a Szamos folyó változatos állatvilágát ismerheti meg a látogató, kis szerencsével a téltemető néhány egyede is megcsodálható.

Találkozás: Cégénydányád, a park Dózsa György úti főbejárata
Táv: 1,5 km (1,5 óra)
Részvételi díj: ingyenes
Felszerelés: könnyű téli túrafelszerelés

További információ, jelentkezés: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság www.hnp.hu és Habarics Béla – 30/625-2116, e-mail: habaricsb@hnp.hu, www.hnp.hu
Maximális létszám: 80 fő

teltemeto.jpgteltemeto2.jpg 

   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr155795839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása