Hétvégére ajánljuk

2014. június 26. 13:17 - Észak-Alföld 2.

június 27-28-án zajlik a XIII. ArtJáró Összművészeti Fesztivál Szolnokon, a város talán legromantikusabb helyszínén, a több mint száz éves Szolnoki Művésztelep ősfái alatt, ahol minden egy kicsit másképp van... Színház és film, képzőművészet és irodalom, komoly- és könnyűzene, klasszikus- és modern tánc, kézműves foglalkozás, nyitott műterem és kerekasztal beszélgetés, valamint örömzene és étel-ital várja a látogatókat.                                                                                                                 
Országos Cifraszűr Találkozót és Hagyományőrző Napot rendeznek Hajdúböszörményben, a Kinizsi téri Lovaspályán június 28-án. Lesz Csikós és hagyományos fogatok bemutatója, Kézi birkanyírás, Csikós verseny, néptánc és egész nap kézműves bemutató és vásár, játszóház várja  a látogatókat.

Szintén június 28-án Aratófalatok Ünnepe - Európa éttekertje kulturális szemlével  Rákóczifalván. "Európai Unió pékmesterei” című kenyérsütő verseny, színpadi hagyományőrző, népzenei, néptánc és kulturális programok, kiállítás, népművészeti vásár, népzene-, néptáncbemutatók, gyermekfoglalkoztatások, vidámpark.
A program keretében sor kerül a VilágLépés- Emlékmű átadására, felavatására is, valamint a Jean Béliveau Emlékpark avatásra, mely Jean Béliveau kanadai világvándor tettének tiszteletére épült. Bélivau 2000-2011-ig, 11 év alatt, UNESCO békenagykövetként körbegyalogolta a Földet, felhívva a figyelmet a gyermekek elleni erőszakra és a világbékére. A világvándor 2007.január 9-én Rákóczifalva határában lépte át a 40 000 Km-t.

III.Bárándi Kenyérfesztivál lesz június 28-án Bárándon. Sütés-főzés kemencében és bográcsban, versenyben és versenyen kívül is, pékinasok versenye, molnárlegények erőpróbája, emellett játszóház, kézműves termékek vására.

Június 28-29-én a régi molnárok munkájával, a rájuk jellemző gasztronómiai érdekességekkel is megismerkedhetünk egy rövid időutazás keretében, ha ellátogatunk Túristvándiba a Nemzetközi Molnártalálkozóra.                                                                                                       
Turistvandi3_1.JPGTúristvándi Vizimalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr706410487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása