Hagyományok hétvégéje

2014. május 22. 12:29 - Észak-Alföld 2.

Jászboldogházán immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Hagyományok Hétvégéjét május 24-25-én.

A rendezvény az idei évben is, a hagyományokhoz híven egy lovas felvonulással kezdődik. Ezt követi a megnyitó, mely után fogathajtó verseny veszi kezdetét. Egész nap kézműves hagyományőrző vásár várja az érdeklődőket. A rendezvényen fellépnek a környező települések asszonykórusai, iskolás csoportjai, továbbá az Erdélyből érkező székely néptáncosok, valamint a vajdasági Hajdújárás település képviselői.
Minden érdeklődő talál kedvére való programot, a gyerekek egész napos játszóházban és népi játszó téren élvezhetik a jó levegőt, a napsütést, miközben a színpadon egymást váltják a nép tánc csoportok, asszonykórusok, és citerazenekarok. Az éjszakába nyúló mulatozás egyik vendég fellépője Fenyő Miklós lesz.

hagyomanyok_jaszboldog.jpgKép forrása

Szólj hozzá!

Gyermeknapi ajánló Észak-Alföldről

2014. május 20. 14:20 - Észak-Alföld 2.

Május utolsó hétvégéje a gyermekekről szól. Szinte mindenhol szerveznek valamilyen programot a kicsiknek. Néhány program az Észak-alföldi régióból... a teljesség igénye nélkül.

Hortobágyi Gyereknapi hétvége
A gyermeknapi hétvégén több helyszínen , érdekes programokkal várják a kicsiket és nagyokat a Hortobágyon: arcfestés, kézműves foglalkozás, bábelőadás,  játék készítés, „ÁllatgondoZOO” társasjáték, Extra szafarizás, vonatozás, papírsárkány röptetés...fellép a Kökörcsin zenekar is. A gyermeknap megkoronázásaként pedig az új játszóteret is birtokba vehetik a gyerekek.

Gyereknap a Hungarospa-ban
A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum május 25-én gyermeknap alkalmából érdekes és szórakoztató gyermek programokkal várja a gyermekeket és szüleiket. Programok az strandon: Tücsök zenekar előadása, Játékok palotája gyermekelőadás, Miki Mini party

Kumánia Gyereknap
Május 25-én délután a kisújszállási fürdőben is érdekes programokon vehetünk részt. Lesz kézműves foglalkozás, valamint mazsorett és akrobatikus rock&roll bemutató. A kis izgő-mozgóknak sportprogrammal készülnek.

Városi gyereknap Nyíregyházán, Ezer lámpás éjszakája
Május 25-én egésznapos programsorozattal várják a gyerekeket és szüleiket a Városi Gyermeknap rendezvényein. Az éjszaka folyamán egy látványos lámpáseregetéssel adóznak az eltűnt gyermekeknek.

Mezőtúri Gyermeknap
Május 25-én a strandfürdőre várják a kikapcsolódni vágyó gyermekeket és szülőket. A programban szerepel pl. bábelőadás, harcművészeti bemutató, öko játszóház, koncertek, mini vidámpark, aszfalt rajzverseny, sőt még kerékpáros ügyességi versenyt és kutya szépvésgversenyt is rendeznek a városban ezen a napon.

Gyermeknap Cserkeszőlőn
Május 25-én a  Gyógy- és Strandfürdőben rendezik meg a gyermeknapot, lesz aszfaltrajzverseny, zenés gyermekműsor, vízi aerobik, és minden gyermeknek ajándékkal kedveskednek ezen a napon.

kisvasut_Hortobágy.JPGKisvasúttal a Hortobágyon

Szólj hozzá!
Címkék: gyereknap

Van egy jó kalandod?

2014. május 20. 13:32 - Észak-Alföld 2.

Hát, akkor meséld el egy képregényben, és oszd meg barátaiddal! Új játékunk, a Zöldképregény lényege, hogy feltöltöd a képeidet, hozzáírod a szövegeket, kerekítesz belőle egy történetet, majd megosztod ismerőseiddel. A legtöbb szavazatot kapott alkotások még nyereményeket is kapnak, minden héten, amíg fut a játék.

23e1632c-8212-4ca4-8ab4-10738a77b4cd.jpg

Lehet izgalmas, lehet vicces vagy csak egyszerűen dokumentarista stílusú. A lényeg, hogy egy magyarországi élményt meséljen el. Egy gyalogos, kerékpáros vagy bicajos túrát, egy evezős vagy extrém kalandot, egy városnézést vagy fesztivált – ami számodra a legkedvesebb emlék volt.

http://jatek.itthon.hu/zold/

Ha eszedbe jutott, melyik kalandod is illene ide a legjobban, irány a játék oldala, ott pedig kattints a "Részt veszek a játékban" feliratra. A képregénykészítés ezen az oldalon végtelenül egyszerű és egyértelmű lesz, majd meglátod. Ha kész vagy, oszd meg másokkal is, és gyűjtsd a lájkokat a nyereményekért!

http://itthon.blog.hu/2014/05/16/van_egy_jo_kalandod

Szólj hozzá!

Kulturális Majális Debrecenben

2014. május 19. 14:40 - Észak-Alföld 2.

Nagyszabású rendezvényeknek ad otthont Debrecen május 22-25. között. Az új Nagyerdei Stadion egyik első igazi sporteseményeként május 22-én Magyarország és Dánia csapatai lépnek pályára egy barátságos futball mérkőzés erejéig.
Május 24-én Debrecenben kerül megrendezésre a Református Egység Fesztivál, mely az egyház sokrétű, az egész emberi életutat végigkísérő szolgálatát mutatja be sok színes programmal. A fesztivál központi helyszíne a Kossuth tér és a Református Nagytemplom, de a kapcsolódó programok több helyszínen zajlanak majd, így a Református Kollégiumban, az Emlékkertben, a Déri téren, a Piac utcán, a Református Kistemplomban és a Kölcsey Központban. A programok délelőtt 10 órától kezdődnek és egészen estik tartanak. A műsort számos program színesíti, lesznek koncertek, színi és musical előadások, kézműves foglalkozások, bábelőadások, táncház, napközi áhítatok, délután 16 órától pedig istentisztelet. A két nagyrendezvényt számos további program kíséri a hétvége során, köztük több gyermeknapi rendezvény.
További programok, turisztikai információk.
kolcsey.jpgKölcsey Központ - Kelet-Magyarország legnagyobb és modernebb konferencia-központja


Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása