TISZAVIRÁGZÁS 2015 - Két héten belül...

2015. június 11. 09:52 - Észak-Alföld

tiszavirag_6.jpgKedves Tiszavirágzásra Vágyó Barátunk!

Az idő lassan közelít a tiszavirágzás megszokott időpontjához, bár még semmi jelét nem észleltük a jelenség lindulásának. Ettől függetlenül lassan szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy az elkövetkező 10-15 napban valami biztosan fog történni. Most kicsit magas a vízállás a Tisza középső szakaszán, de kellemes hőmérsékletű a víz, és bár záporok, zivatarok előfordulnak, kellemes nyári meleg idő van. Szinte minden feltétel adott, már csak a kérészek kellenek a természet egyedülálló és csodálatos jelenségéhez. Itt megtudhatjuk miről is van szó?!

Mi minden igyekezetükkel azon vagyunk, hogy a legoptimálisabb időpontot válasszuk Önöknek, hogy minél többet tudjanak látni ebből a jelenségből, azonban felhívnánk a figyelmet, hogy mi is és Önök is csak békés és alázatos szemlélők lehetünk ebben az előadásban. Az események lefolyására semmilyen befolyással nem tudunk lenni. Úgy gondoljuk eddigi tapasztalatunk alapján, hogy 3 nap fog a rendelkezésünkre állni és erre a három napra hirdetjük meg felfedező rendezvényünket.

Várható program:

16:00     Gyülekező a Tiszakürti Arborétum fogadóépületénél. Pontosabban?

16: 20    Egy kis ismertető magáról a tiszavirágról. Képek a tavalyi rajzásról.

16:40    2 km-es séta a Tisza gátján a Tiszainokai hajókikötőbe, ahol az előre kitisztított utakon lehet közelebb jutni a fotózásra és megfigyelésre is alkalmas partszakaszra.

20:00   Sötétedés előtt indulás vissza az arborétumba. Nyílt tűznél szalonnasütés, beszélgetés, Tiszazugi borkortyolgatás.

Részvétel díja: 1500 Ft felnőtteknek, 1000 Ft gyerekeknek (10 éves kortól) amely tartalmazza a programon való részvételt, és az arborétumi belépőt.

Az előzetes felkészüléshez szeretnék néhány tanácsot adni: Először is, felhívom a figyelmüket, hogy a rendezvény a természet körülményei között zajlik. Ajánlatos megfelelő öltözéket viselni, lehetőleg könnyű ruházatot, terepen is használható cipőt, mert az is előfordulhat, hogy sárral is találkozunk. Érdemes készülni egy kicsire összehajtható esőkabáttal, ami akár egy zsebben is elfér. Általában elég meleg szokott lenni, ezért egy kis vizet mindenki hozzon magával.

És aki még esetleg nem regisztrált,  itt gyorsan megteheti.

Az online regisztráció teljesen ingyenes, és semmire sem kötelez, „csak” annyi az értelme, hogy aki regisztrál, biztosan kap egy értesítést, hogy mikor csatlakozhat a 2015. évi TISZAVIRÁGZÁSHOZ!

Tiszakürt, 2015. június 9.

Üdvözlettel,

A szervezők.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr137528342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása