Kenyérünnep a Sóstói Múzeumfaluban

2013. augusztus 16. 12:39 - Észak-Alföld

Vessünk „életet”, süssünk kenyeret!

A Sóstói Múzeumfaluban augusztus 20-át is hagyományőrző programokkal ünneplik.

A gabona útját kísérhetjük figyelemmel a csépléstől kezdve az őrlésen keresztül egészen az új kenyér kisütéséig. A napi program keretében református hálaadó istentiszteletre kerül sor a templom mögötti ligetes részen s az anarcsi porta kemencéjében ropogósra sült friss kenyeret is megízlelhetjük.

13 órától a Burattino Bábszínház művészei szórakoztatják előadásukkal a legkisebbeket, egy kései ebéd után pedig (14 óra 15 perctől) Kósa László lelkész hálaadó református istentisztelete kezdődik a templomunk mögötti ligetes részben. Ezt követi közvetlenül az „új kenyér” megáldása és a jelenlévőkkel közös elfogyasztása.
Az egész napos kismesterség-bemutatók (fazekas, kádár, kerékgyártó és kovács) mellett lovaglás, íjászat, vidámpark, kézműves foglalkozások és az elmaradhatatlan gasztroudvar szolgál majd időtöltésül a vendégek számára.
A Sóstói Múzeumfalu ezen a napon mindenki számára ingyenesen látogatható, ahol szórakoztató programokkal, érdekes és okító bemutatókkal, s az elmaradhatatlan ízletes finomságokkal várják a pihenni vágyókat!

muzeumfalu.hu

Sóstói Múzeumfalu_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr385461839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása