Egyetemisták, főiskolások figyelem!!!

2013. október 18. 12:03 - Észak-Alföld 2.

Ha érdekel a turizmus- vagy a közösségi bor- és agrármarketing, szánj a bejegyzés átolvasására öt percet!

Hidd el, megéri!

karrier_top.jpgKép innen

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: Gyakorlat

Középkori hangulat uralkodik Nádudvaron!

2013. október 18. 09:46 - Észak-Alföld 2.

Ezen a napon veszi kezdetét Nádudvaron a fergeteges hangulattal kecsegtető, első alkalommal megrendezésre kerülő Laponyagi Vigasságok. A rendezvénnyel a lakosok az 1580-as győztes töröklaponyagi csatára kívánnak megemlékezni, mely a város külterületén zajlott.  A rendhagyó eseményen minden a reneszánsz és a középkor jegyében fog zajlani.

4.jpgFotó innen (forrás: Bikali Élménybirtok)

Tovább
Szólj hozzá!

Daruünnep

2013. október 17. 12:58 - Észak-Alföld 2.

A csendet az eget betöltő és hangosan krúgató darucsapatok törik meg minden ősszel a Hortobágyon. Ez az az időszak ugyanis, amikor darvak ezrei költöznek délre, afrikai telelőhelyeikre, és „félúton” megállnak nálunk pihenni.
A lemenő nap szépsége, a táj egyedisége és a legendás madarak bája együtt varázsolja különlegessé az eseményt. Ennek megkoronázására rendezik meg október 19-20-án a már hagyománynak tekinthető Daruünnepet.

in_14198348142674811067.jpgKép forrása

Tovább
Szólj hozzá!

Tedd emlékezetessé az októbered Nyíregyházán!

2013. október 16. 14:56 - Észak-Alföld

Ősz derekán járunk... az időjárás és vele együtt a kedvünk is folyton változik. Azonban hangulatunkon javíthatunk. Ebben lehet segítségre egy rövidke kirándulás vagy egy hétvégi kiruccanás. Az pedig, hogy hova, nem lesz kérdés azután, hogy elolvastad bejegyzésünket.

Legyen szó pihenésről, relaxálásról, vagy szórakozásról, Nyíregyházán mindent megtalálsz, ami egy felejthetetlen utazáshoz kell. Érdemes hát a tovább gombra kattintani, és megnézni, mi mindennel vár téged, titeket ez a lenyűgöző város.

Nyiregyhaza4.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

„HoFi” – főszerepben a „híres rónaság”

2013. október 15. 14:10 - Észak-Alföld

„Hortobágy-rajongók” és a filmek szerelmesei figyelem!178.jpeg

Október 18. és 21. között a debreceni Apolló mozi különleges műsorral várja a mozizni vágyókat. Mind a négy napon 17:00-kor, a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park tiszteletére, felidézik annak múltját, bemutatják jelenét. A vászonra varázsolt festői tájak, csodálatos állatvilág, valamint ma is élő pásztorhagyományok ámulatba ejtik a filmezőket.
A filmvetítések után neves szakemberek segítenek megérteni a látottakat, kezdeményeznek beszélgetéseket. A mozi épületének előterében rendezett kiállítást sem érdemes kihagyni.
121 Daru NIK_6726 LisztesL.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Krúdy Napok és Szindbád fesztivál

2013. október 14. 14:15 - Észak-Alföld

A hétvégén - a hagyományokhoz hűen - a város híres szülöttére, a modern magyar prózaírás kiváló mesterére, Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán. Több helyszínen idézik fel az író munkásságát, kiállítások nyílnak – igazi programkavalkád várja műveinek kedvelőit.
Különleges lehetőség arra, hogy népszerű írónk életével, munkásságával közelebbi kapcsolatba kerüljünk, illetve egy régmúlt korral ismerkedjünk meg.

A rendezvény pénteken veszi kezdetét az Krúdy Gyula szülőházánál. Szombaton a századforduló hangulata elevenedik meg a Kossuth téren. Korabeli ruhákba öltözött fiatalok, vásári forgatag és mutatványosok, omnibusztúra, csak néhány a korszakot felidéző elemek közül.
Az irodalom és a kultúra mellett a gasztronómia is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők megkóstolhatják az író kedvenc ételeit, a Krúdy-csemegéket, valamint Krúdy-receptekkel is gazdagodhatnak.
A programok lezárásaként fellép Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekara, a Hot Jazz Band.

Időpont: 2013. október 18-19., Nyíregyháza

nyirseghir-krudy-sajto-01-650.jpgFotó: nyírséghír

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása